GündemEkonomiÖzel Haberler

ALTIN REKORA KOŞUYOR…

Altın fiyatları, doların hızlı düşüşünün ardından son ayların en yüksek seviyesine çıktı. Altındaki son durumu MERHABA’ya değerlendiren Kuyumcu Mehmet Ali Kurt, altın alacakları uyardı.

Doların sert düşüşü en çok altını etkiledi. Son dört ayın en yüksek seviyelerine çıkan altın fiyatları cep yakarken, Kuyumcu Mehmet Ali kurt, altın satışlarında da ciddi anlamda azalma olduğunu dile getirdi. ‘Uzun vadede en iyi yatırım aracı altın’ diyen Kuyumcu Kurt, altına yatırım yapmak isteyenlere de önemli uyarılarda bulundu.

“FİYATLAR EL YAKIYOR”

Son yıllarda altın fiyatlarında hızlı bir yükselme olduğunu söyleyen Kuyumcu Mehmet Ali Kurt,“Ben 1986 yılından bu yana kuyumculuk yapıyorum. Fakat son yıllarda altın fiyatları o kadar hızlı yükseldi ki, şu anda fiyatlar cep yakıyor. Vatandaşlar altına sadece bakmakla yetiniyor. Altın almıyorlar. Çeyrek altın fiyatı 277 lira oldu. Şu anda vatandaşın alım gücü çok zayıf. Biz iş yapamıyoruz. İşlerimiz çok zayıf’ ifadelerini kullandı.

“DÜĞÜN SEZONU DA ETKİLEDİ”

Yazın düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işlerin biraz daha yükseldiğini söyleyen Kuyumcu Mehmet Ali Kurt, “Yazın düğün sezonunda daha hareketli ve bol satışlı günler oluyor. Tabi kışın bu durum söz konusu değil. Kışın satışlarda çok düşüyor. Hem kış olması hem de fiyatların yükselmesi bizi de etkiledi. Günde bir tane çeyrek altın satmakla bu işler olmuyor. İnşallah fiyatlar bir an evvel düzelir” şeklinde konuştu.

 

Altınrekorrr1

 

ÇEYREK ALTIN 277 TL

Güncel altın fiyatlarından bahseden Kuyumcu Mehmet Ali Kurt, “Şu  anda gram altın 162 lira, çeyrek altın 277 lira. Yarım altın 554 lira, bin 105 tam altın ve ata lira ise bin 120 liradan işlem görüyor. Fiyatlar böyle olunca da vatandaşlar altın almak için pek gelmiyorlar. Son ayların en yüksek rakamları diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“UZUN VADEDE KAZANDIRIR”

Altının uzun vadede güvenilir bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Kuyumcu Mehmet Ali Kurt, “Altın uzun vadede önemli bir yatırım aracı. Yatırım yapmak için altın alacaklar mutlaka almalı. Altın kısa vadede değil uzun vadede kar eden bir şey. Uzun vadeli yatırım için mutlaka düşünülmeli. Mutlaka altını yatırım aracı olarak kullanmalılar. Biz bazen görüyoruz. Düğüncü arkadaşlar 100 tane çeyrek altın almış yıllar önce, hesaplayınca tabi misliyle kar etmiş oluyorlar” ifadelerini kullandı. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu