GündemEkonomiÖzel Haberler

ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ BİR GÜNDE 20 LİRA ARTTI

Doların 6 lirayı geçmesiyle birlikte altın da yükselişe geçti. Önceki gün 343 liradan satılan çeyrek altın dün 386 liradan işlem gördü. Altındaki hızlı yükselişin devam edeceğini söyleyen Kuyumcu Burhan Güraraz, piyasalardaki ateşin uzun bir süre sönmeyeceğini dile getirdi. İşte güncel altın fiyatları…

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününü yükselişle başlamasının ardından 231 lira seviyelerinde dengelenmişti. Dolarda meydana gelen hızlı yükseliş, altını da etkilerken altının ons fiyatı 1.214 dolardan alıcı buluyor. Altın fiyatlarının hızla yükseldiğini söyleyen Kuyumcu Burhan Güraraz, ‘Altın fiyatları önceki güne göre 20 lira birden arttı. Altındaki hızlı yükseliş devam ediyor’ dedi.

ALTIN FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Güncel altın fiyatlarını aktaran Kuyumcu Burhan Güraraz, ‘Şu an itibariyle gram altın 235 lira, çeyrek altın 390 lira, yarım altın 794 lira, tam altın 1580 lira ve Ata lira da 1600 liradan işlem görüyor. Altın fiyatlarında artış bekliyoruz. Şu anda henüz istikrar göremiyoruz’ ifadelerini kullandı.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ ALTINI ETKİLEDİ

Altın fiyatlarında istikrardan ziyade hızlı çıkışlar beklediklerini söyleyen Kuyumcu Burhan Güraraz, ‘Altın yatırımcısı da bu durumda ne yapacağını bilemiyor. Altın fiyatları bir günde 20 lira fark etti. Bu keskin bir çıkış. Yarın ne olacağını biz de ön göremiyoruz. Dolardaki yükseliş altın fiyatlarını etkiliyor’ şeklinde konuştu.

‘ALTIN SATIŞLARI DÜŞTÜ’

Düğün sezonuna da girilmesine rağmen altına rağbetin geçmiş dönemlere oranla düştüğünü söyleyen Kuyumcu Burhan Güraraz, ‘Altın, en çok yaz döneminde satılır. Çünkü düğün sezonu açılıyor. Altın ihtiyacı da artıyor. Geçmiş dönemlere oranla altın satışlarımız düşük. Bunun da nedeni hızla yükselen altın fiyatları. Altın fiyatları düşerse vatandaşlarımız da altına rağbet gösterecektir. Çünkü artık düğünlerde bile çeyrek altın yerine gram altın takılıyor’ şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu