Gündem

‘‘AMİRİN İNSİYATİFİNE GÖRE ÇALIŞIYORLAR’’

Türk Büro Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan, ‘‘Askeriyedeki sivil memurlar, amirin inisiyatifine, sözlü emirlere göre çalışmaktadır. 24 saat nöbet adı altında iki günde bir ailesini zor gören sivil memurlar, emir komuta zinciri içinde angaryaya maruz kalmaktadır’’ dedi.

 

Alkan: “Unvanlı tüm kadroların askeri personel içinden atandığı TSK’da, devlet memurlarının yükselme şansı maalesef yoktur. Bu durum çalışma barışını ve motivasyonlarını da düşürmektedir. Bu konuda bir düzenleme yapılmalı ve Görevde Yükselme Sınavları açılmalıdır. 211 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununun 115 ve 116. maddelerinin yeniden düzenlenmesi ve Askeri personelin devlet memurlarının amiri ve üstü olarak değerlendirmesinin ve memurların da askeri personel hiyerarşisine uygun şekilde emir komuta zinciri içinde hareket etmeye zorlamasının önlenmesi gerekmektedir.” Dedi.

‘‘DEVLET MEMURU İBARESİ KONULMALI’’

Türk Büro Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan, “Askeri personelin iş tanımına uygun olarak çalıştırılmayan devlet memurları, üniformalı subay ve ast subay gibi çalıştırılmakta ve hatta içtimaya çıkarılmaktadır. Üniformalı askerler gibi araziye çıkmalarına rağmen arazi tazminatı almamaktadırlar. Askeri personele çalışma sürelerine ek olarak verilen 1/4 oranındaki fiili hizmet zammından da yararlanamamaktadır.

Silahlı kuvvetler bünyesinde çalışan devlet memurları, 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunun 3’ncü maddesindeki “sivil personel” ibaresi ile 1602 sayılı Askeri Yüksek İdari Mahkemesi Kanununun 20. Maddesindeki “sivil memurlar” ibaresinin kaldırılmasını ve yerine “devlet memuru” ibaresinin konulmasını istemektedirler” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu