GündemEkonomi

Anadolu Etap Balıkesir Çiftliği’nde hasat başladı

Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap’ın, Balıkesir’in Tahirova mahallesinde bulunan, 10 bin dekar üzerine kurulu en büyük çiftliğinde hasat dönemi başladı.

Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman yeni sezonun başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada “Türkiye’de toplam 25 bin dekar alan üzerine kurulu 8 çiftliğimizde hasat dönemini başlattık. 10 bin dekar alan üzerine kurulu Balıkesir Tahirova çiftliği de, en büyük çiftliğimiz olma özelliğini taşıyor. Duyarlı ve kontrollü tarım uygulamaları ile Tahirova’da; şeftali, nektarin, elma, armut, erik ve kiraz yetiştiriyoruz” dedi.

Yetiştirdikleri ürünleri, meyve ve meyve suyu olarak iç pazara sunmanın yanı sıra Balıkesir’den dünyanın dört bir yanına ihraç ettiklerine dikkat çeken Şarman şunları söyledi. “Fabrikalarımızda işlediğimiz meyvelerin yüzde 50’sini başta Avrupa olmak üzere ABD, Latin Amerika ve Japonya’ya ihraç ediyoruz. İhracat kapasitemiz her yıl düzenli olarak artıyor. Bu yıl odağımıza Hindistan, Rusya ve Suudi Arabistan’ı da alarak hedefimizi daha da büyüttük. 2018’te uluslararası pazarlarda yerimizi daha da sağlamlaştıracağız”.

Anadolu Etap hakkında

Türkiye’de tarımın ve tarıma dayalı endüstrinin gelişiminde öncü şirketlerden biri olan Anadolu Etap, sektördeki kaliteli meyve ve meyve suyu ihtiyacını karşılamak üzere; Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve dünyanın en büyük portakal suyu üreticilerinden Brezilyalı Cutrale Grubu’nun ortaklığı ile kurulmuştur. Bugün itibariyle 8 çiftliği, 3 meyve suyu fabrikası ve 1 meyve paketleme tesisi ile Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi konumundadır. 25 bin dekar alanda kurulu 8 çiftliğinde duyarlı ve kontrollü tarım uygulamaları ile yetiştirdiği 3,5 milyon meyve ağacına sahiptir.

Tüketicilerin hem çocukları hem de kendileri için doğallığından şüphe duymadan, güvenle tüketebilecekleri Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markası Doal’ı Aralık 2015 tarihinde piyasaya sunmuştur. Amerika’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyada müşterilerine kesintisiz hizmet veren Anadolu Etap, uluslararası geçerliliği olan Global G.A.P ve Türkiye’de geçerli olan İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahiptir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu