GündemÖzel Haberler

Astsubaylar Günlerini Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Balıkesir Şube yönetimi tarafından Derneğin kuruluşunun 33. Yıldönümü ve Dünya Astsubaylar Günü’nün 6. Yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Balıkesir Şube yönetimi tarafından Derneğin kuruluşunun 33. Yıldönümü ve Dünya Astsubaylar Günü’nün 6. Yılı nedeniyle, dün Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Şube Başkanı Salim Özdem’in anıta çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

 

TEMAD, hem emeklinin hem de çalışan Astsubay’ların tek temsilcisi

 

Şube Başkanı Özdem, TEMAD’ın 98 şubesiyle teşkilatlanma ve üye sayısı bakımından ülkenin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi.

Bu günde, dünyada ve ülkemizde çalışan ve emekli olan Astsubayların, yılda bir günde olsa kendilerini özel hissettiklerini, hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmelerinin ve yalnız olmadıklarını düşünmelerinin önemli olduğunu belirten Başkan Özdem, “TEMAD, hem emeklinin hem de çalışan Astsubay’ların tek temsilcisi. Bizler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teknik ve idari kadrolarında onurlarıyla çalışarak emekli olan Astsubaylarız. Ortak amaçlarımızdan biri de Türk milli şuurunu vatanda varlığımızı, yüce devletimizin sonsuza kadar bölünmez bir bütün olarak ilerlemesi, yücelmesi, var olması, şanlı Bayrağımızın dalgalanmasıdır” dedi.

Zor süreçten geçiyoruz

Özden, konuşmasında ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi vurguladı. Üzerinde bulunduğumuz coğrafyada dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bir arada huzur içinde yaşayabilmek için mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Özdem, “Misakı Milli hudutları içinde bu toprakları korumak, kollamak için profesyonel askerliği seçmiş olan bizler, laik demokratik Cumhuriyetin savunucuları olarak ülkemizin huzur ve güvenini bozmak isteyen yıkıcı ve bölücü terör örgütleri ile iç ve dış mihrakları karşısında her zaman bizi bulacaklar” diye konuştu. Özdem başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlere, Gazilere rahmet diledi. Hayatta olan Gazilere uzun ömür temenni etti. Emekli Astsubayların gününü kutladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında  TEMAD Balıkesir Şubesince Ali Hikmet Paşa Meydanında Aşure hayrı yapıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu