GündemEğitimÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

“ATAMA YAPILSIN EK DERS İSTEMİYORUZ”

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baki, öğretmene verilen değerin düşmesiyle birlikte şiddetin arttığını dile getirdi. ‘Yeter ki öğretmen atamalarını yapın biz ek ders istemiyoruz’ diyen Başkan Baki, öğretmenlere itibarlarının verilmesini istedi.

Türkiye’de eğitim sisteminde yıllardan beri çözülemeyen bir sorun olduğunu dile getiren Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baki, ailelerin eğitime müdahalesinin öğretmene şiddeti arttırdığını dile getirdi. 400 bin atanamayan öğretmen olduğuna dikkat çeken Başkan Baki, ‘Milli Eğitim Bakanlığı  öğretmenleri atasın biz ek ders istemiyoruz’ dedi.

“MÜLAKATA KARŞIYIZ”

Öğretmen atamalarında mülakat sistemine karşı olduklarını dile getiren Başkan Baki, “Öğretmen atamalarında mülakat sistemi getirildi. Biz buna karşıyız. KPSS sınavında 80-90 alan öğretmen adayları atanamayacak da 50 puan alanlar torpillerle mi yerleştirilecek? Bu mülakat sisteminde torpil olması endişesini taşıyoruz. Endişelerini anlıyoruz, haklılar da ama güvenlik soruşturması yeterli. Güvenlik soruşturmasının geçmesinin ardından bir de mülakata gerek olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM EN BÜYÜK SORUN OLDU”

Her gelen Milli Eğitim Bakanı’nın eğitim sistemini eleştirdiğini ama kökten bir çözüm getiremediğini dile getiren Türk  Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baki, “Ülkemizde ne yazık ki en büyük sorun eğitim. Her gelen Milli Eğitim Bakanı, eğitim sisteminde hatalar olduğunu kabul ediyor ama biri de köklü bir çözüm getiremiyor. Eğitim seviyesi iyice düştü. Herkes rahatsız. Eğitim sistemi yap-boz tahtasına döndü. Milli eğitim politikalarımız yok” dedi.

“İŞİ BİLENLER YAPSIN”

Eğitim sisteminin çözülmesi için yapılması gerekenleri anlatan Başkan Baki, “Eğitim sisteminin gerçekten çözülmesini ve öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde eğitim görmelerini istiyorsak öncelikle tüm sendikalar bir araya gelmeli. Yanlışlar ve doğrular masaya yatırılmalı. Alanında uzman kişiler tarafından metotlar hazırlanmalı. Komisyonlar kurulmalı. Bir de her yıl kitaplar değişiyor. Ben sınıf öğretmenliği yaptım. 1990’lı yıllarda bir kitap en az beş yıl kullanılırdı. Kitapların da bu kadar hızlı değişmesi ne kadar doğru? Bir an evvel buna çözüm bulunmalı. Yeniden değiştirilmemeli ama üzerine eklemeler ya da çıkarmalar yapılarak eğitim sistemi iyileştirilmeli” şeklinde konuştu.

“147 AMACININ DIŞINA ÇIKTI”

MEBİM Alo 147 Şikayet Hattı’nın amacının dışına çıktığını söyleyen Başkan Baki, “Veliler artık 147 Şikayet Hattı’nı o kadar çok arıyorlar ki, amacının dışına çıktı. Bu hat artık suiistimal ediliyor. Veliler en ufak sorunda dahi bu hattı arayarak eğitimcileri şikayet ediyorlar. Bu nedenle öğretmenlerimize sayısız soruşturma açılıyor. Bu soruşturmalar süresince öğretmenlerimizin mutsuzluğu stresi de işlerine yansıyor. Bir veli oğlunun notunu yükseltsin diye öğretmenin yanına gidiyor, öğretmen notu yükseltmeyince de şiddet uyguluyor. Böyle bir şey olur mu? Sözün bittiği yerdeyiz. Bizi bize bıraksınlar. Öğretmenlerin bu kadar üstüne gitmesinler. Öğretmen, öğrencisini evladı gibi görüp üzerine titrerken, ailelerin bu kadar işin içine girmesi ve öğretmene nefes aldırmaması eğitimi de etkiliyor” şeklinde konuştu.

 “DEMOKRASİ ŞÖLENİ”

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanlığını Yılmaz Kuran’dan devralan Başkan Ahmet Baki, ‘Biz yakın zamanda bir seçim yaptık. Genel kurulumuz demokrasi şöleni şeklinde geçti. Bizim önceliğimiz üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları çözmek, onların özlük haklarını korumak. Üyelerimizin kötü günlerinde de iyi günlerinde de yanlarında oluyoruz. Yaptığımız çalışmalara tüm eğitim camiamızın yararına yapıyoruz. Milli birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin içinde bulunduğu toplumsal sorunlarda da tavrımızı net ve açık bir şekilde ortaya koyuyoruz’ şeklinde konuştu.

“YETER Kİ ATAMA YAPILSIN”

Öğretmen atamalarının yapılması durumunda ek derslerden feragat edeceklerini söyleyen Başkan Baki, “Biz çok net söylüyoruz. Genel Başkanımız da ifade etti. Biz de söylüyoruz; ek ders verilmesini istemiyoruz ama yeter ki atanamayan yüz binlerce gencimizin ataması gerçekleşsin. Biz bunu canı gönülden istiyoruz. O gençlerimiz öğretmenlik mesleğine sevdalı, bunun senelerce okulunu okumuş kişiler. Mesleklerine kavuşmak da en doğal hakları. O gençlerimize bu eziyeti çektirmeyelim. Onlar bizim gençlerimiz. Öğretmenliğe sevdalı bu gençleri mesleklerinden uzaklaştırmayalım. Biz bunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Baki, “Biz Türk Eğitim-Sen olarak üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Okul idaresi, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de sorunların olduğu konularda istişarede bulunuyoruz. Öğretmenlerin problemleri çok fazla. Hakkımız olmayanı istemediğimiz gibi sadece haklarımızı talep ediyoruz. 3600 ek gösterge konusunu meclise kadar taşıdık. Tekrar süreç başlıyor. Onun da takipçisi olacağız. Özlük haklarımızı almak konusunda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. Ali Osman Ata

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu