GündemÇocukçaEğitim

‘’ATATÜRK YANIMIZDA OLSAYDI…’’

Sevgili Çocuklar, bugün sizlere mavi gözlü, sarı saçlı bir kahramanı hatırlatmak istedik. Ali Şuuri İlkokulu 3-D sınıfı öğrencileri öğretmenleri Cahide Güngör ile birlikte ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamıza konuk oldular. Çocuklar, Atatürk’e söylemek istediklerini sayfamızda paylaştılar.

29 Ekim 1923’te Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti ilan ederek, Kurtuluş Savaşı’nın ardından bitap düşmüş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırdı. Bu ülkeyi gençlere ve çocuklara emanet etti. Şimdi de o güzel neslin Ata’sına söyleyecekleri var. O güzel çocuklardan Ata’sına duygu dolu cümleler….

Metehan Kaleli: Atatürk burada olsaydı diyeceğim ‘’Atatürk’ün çok teşekkür ederim’’ derdim.Elif Aygün: Atatürk burada olsaydı onu çok sevdiğimiz ve hep yanımızda olmasını istediğimi söylerdim.
Sevde Alan: Atatürk burada olsaydı bize bu güzel yurdu verdiği için teşekkür etmek isterdim.
Yağmur Yılmaz: Atatürk yanımda olsaydı onu çok sevdiğimi söylemek isterdim. Bu vatanı kurtardığı için çok mutlu olduğumuzu söylerdim ve ona sımsıkı sarılmak isterdim.
Ahmet Arda Özel: Ben Atatürk’ü çok seviyorum. Onun yaptıkları sayesinde ülkemizde huzurla yaşıyoruz.
Toygar Taha Taşkan: Atatürk’e binlerce teşekkür ederdim ve Atatürk’ün gözlerinin içine bakarak onu çok sevdiğimiz söylerdim.
Eslem Selçuk: Atatürk çocukları çok severdi. Ben de bu yüzden Atatürk’ü çok severdim. Yanımızda olmasını ve bize ülkemizi nasıl kurtardığın anlatmasını çok isterdim.
Elif Uçar: Atatürk yanımda olsaydı, o gitse bile her zaman kalbimizde yaşadığını söylemek isterdim.
Zeynep Berrak Becerik: Atatürk’ü çok sevdiğimizi, o bizim yanımızda olamasa bile her zaman Atatürk’ü kalbimizde yaşattığımızı söylemek isterdim.
Fatmanaz Öztürk: Atatürk yanımızda olsaydı ülkemizi kurtardığı için teşekkür eder ve ona kocaman sarılırdım.
Ali Burak Öztop: Atatürk’e cumhuriyeti kurduğu için çok teşekkür ederdim.
Eymen Sarıca: Ben Atatürk’ü çok seviyorum. Yanımızda olsaydı onu çok sevdiğimi ve her zaman kalbimizde yaşayacağını söylerdim. Atatürk’ü hatırlamak çok güzel.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu