GündemEğitimEkonomi

ATÖLYELER NİTELİĞİ ARTTICAK

BALIKESİR OSB’de bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinin kuruldu. Atölyeden hem öğrenciler hem de vatandaşlar faydalanabilecek. Niteliği geliştirme çalışmalarının yapılacağı atölyelerde eğitim alanlar sertifika sahibi olacak. Atölyelerin bu yıl içinde kullanılmaya başlanacağı tahmin ediliyor.

5 ATÖLYE 5 DERSHANE

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinin kuruldu. Merkezede 5 atölye ve 5 dershane bulunacak. Bunlar; yenilenebilir enerji, endüstriyel otomasyon, metal işleri, mekatronik ve temel mekanik atölyesi olacak. Dershanelerimizde ise; PLC hidrolik pnömatik, elektrik-elektronik, bilişim, fabrika otomasyonu ve genel dershaneden oluşmuş olacak. Atölye ve dershanelerden sadece öğrenciler istifade etmeyecek. Nitelik kazanmak isteyen vatandaşlar mesai saatleri bitiminde, hafta sonları, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğiticilerinden yararlanarak sertifika sahibi olabilecek.

BU YIL İÇİNDE UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

OSB’de ki fabrika veya işletme ihtiyaç duyduğu ekipmanı belirledi ve atölyeler buna göre dizayn edildi. Atölyeler üst düzey ve yüksek teknolojik atölyeler olacak. Mesleki eğitim kalitesinin artırılarak meslek liselerinin tercih edilebilirliğinin sağlanması ile iş gücü arzının işgücü talebi doğrultusunda geliştirilerek nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacı doğrultusunda Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından sunulan “BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Güdümlü Projesi” GMKA’nın Güdümlü Proje Desteği ile hayata geçiyor.Toplam proje bütçesinin %90’ına kadar olan tutarı GMKA tarafından karşılanacak Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi’nin uhdesinde kurulacak.

Toplam proje bütçesinin %90’ına kadar olan tutarı GMKA tarafından karşılanacak olan projede, Ajansın toplam destek tutarı 6.525.000 TL. olacak. Yine projenin eş finansman tutarının %7,5’i Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, %2,5’i ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Sanayinin odağında yer alan OSB’de kurulacak olan Mesleki Eğitim Merkezi, eğitim ve iş piyasası arasında ara yüz fonksiyonu üstlenecek. Uygulamalı eğitime ulaşmada güçlük çeken mesleki eğitim kurumu öğrencilerinin ve ilde yer alan, nitelikli personele ihtiyacı olan işletmelerin yararlanacağı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, iş gücü arzının talep doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün proje uygulayıcısı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olarak yer aldıkları Güdümlü Projenin bu yıl içinde uygulanmaya başlanması planlanıyor. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu