SporGündem

Avrupa Şampiyonu ‘Enes’

AVRUPA ŞAMPİYONU ‘ENES’

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcusu Enes Bulut İtalya’da düzenlenen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasında Balıkesir’in gururu oldu. 8-15 Ocak tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada U22 milli takımına Balıkesir’den seçilerek katılan ve 10 numaralı formayı taşıyan Enes Bulut Genç Milli Takım Avrupa Şampiyonu oldu.

 

B grubunda yer alan Tekerlekli Sandalye Milli Takımımız geçtiğimiz Salı günü İngiltere’yi, Çarşamba günü Fransa’yı, Perşembe günü ise İspanya’yı yenerek yarı finale kalma başarısı gösterdi. Göğsümüzü kabartan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Enes Bulut’un yer aldığı U22 milli takımımız yarı finalde de ev sahibi İtalya ile mücadele ederek başarılı bir performans gösterdi. Şampiyonanın en iddialı takımı olan U22 Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’mız grupta gösterdiği başarılı performansla U22 Genç Milli Takım Avrupa Şampiyonu oldu. Enes Bulut ve Halil Dağlı’nın bulunduğu takım Türkiye’nin gururu oldu.

 

‘Oğlumuzla Gurur Duyuyoruz’

10 Numaralı Milli formasıyla ülkemizi ve Balıkesir’i Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden Balıkesirli Milli Takım sporcusu Enes Bulut’un babası Mücahit Bulut duygu ve düşüncelerini Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştı. Oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu söyleyen Mücahit Bulut şu ifadeleri kullandı; ‘Enes, azimli ve çalışkan bir çocuktu. Hiç pes etmeden düzenli olarak çalışmasıyla birlikte böyle güzel bir başarıyı yakalayarak göğsümüzü kabarttı. Biz Enes’in ailesi olarak çok sevinçli ve mutluyuz. Enes ve arkadaşı Halil Bağlı Avrupa’da çok başarılı bir mücadele verdiler. Onlarla gurur duyuyoruz. Her zaman yanlarındayız.’

 

Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu