GündemSiyaset

Ayan: “Hep bir ağızdan ‘Hayır’ diyeceğiz”

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan; geçtiğimiz gün üye danışma toplantısı gerçekleştirdi.

 

 

Yapılan toplantıda  Ayan, “CHP Karesi İlçe örgütü olarak tüm sandıklarımıza sorumlularını atadık, eğitimlerini tamamladık, tüm üyelerimizin fikirlerini aldığımız üye danışma toplantısı, ayrıca kadın kolları başkanımız Betül Erişen ile birlikte kadın üyelerimize yönelik bir toplantı yaptık” dedi.

 

Başkan Ayan Neden “hayır” denilmesi gerektiğini anlatarak  süreci nasıl izleyeceğini tüm partili üyelerine belirtti.

 

CHP Karesi İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre  Ayan; “Amacımız tüm üyelerimizi bu eğitime tabii tutmak. Ülkemizin şu zor ve sancılı günlerinde referandum ve erken seçim için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Saha çalışmalarında birlik ve beraberliği güçlendirici çalışmalar, halkımıza uygun taban oluşturma ve siyasi kimlik ön plana çıkarmadan referendum çalışmamızı sürdüreceğiz.  Tek Adam zihniyetine karşı toplumsal huzurumuzun perçinleşeceği, özverili bir bilgilendirme süreci yaşayacağız Karesi’de. Mahalle – köy temsilcileri ile birlikte sandık çevresi sorumlularının seçmenle kuracakları doğru ve etkin iletişim, seçim günü sandıkta elde edeceğimiz başarının anahtarı olacaktır. Çalışmalarımıza halkımıza CHP’nin yanlarında olduğunu anlatıp örgütümüzle çalışmalarımızı göreve geldiğimiz günden itibaren devam ettirdik” dedi.

 

 “SANDIK ÇEVRESİ GÖREVLİSİ, 24 SAAT GÖREVDE”

Başkan Ayan,Üye danışma toplantısında  seçmenleri kazanmaya yönelik çalışmalar, sonuçların değerlendirilmesi ve seçim gününe hazırlık, toplantıları düzenleme ve yönetme kuralları, çalışma planları, sadık sorumlusu belirleme çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Sandık çevre sorumlusu eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, çalışmaların partililer adına verimli geçtiğini söyleyerek, “İnsanlara sadece merhaba demek, el sıkmak, sadece kahve ziyareti yapmak bize sempati, güven ve oy getirmiyor. Bu nedenle her sandık çevresi sorumlularına  sandık örgütlenmesi eğitimi vermeyi planladık ve eğitimlerimize başladık. Ülkemizin geleceğine yön verecek bu kararınızın şimdiden HAYIR’lı olmasını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan bağımsızlık mücadelesi sonrası çağdaşlık yolunda ilerleyen ülkemiz için hayır’lı bir referendum olacağına inanıyorum.”dedi.

 

“Hep birlikte buna ‘hayır’ diyeceğiz”

Gençlerinin gelecekleri için referandumda “hayır” diyeceklerine inandığı vurgulayan Ayan, “Bu referandum cumhuriyetimizin, demokrasimizin, laikliğin ve sosyal hukuk devletinin var olabilmesinin önüne konan sandıktır. Bu hareket bir karşı devrim hareketidir. Bu mesele sadece CHP’nin meselesi değil, bu cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal ve şehitlerimizle omuz omuza savaşan büyük Türk milletinin bir meselesidir. Bu anayasa değişikliği teklifi ülkemize demokrasiyi ortadan kaldıracak, insan hakları, özgürlükler, barış, insanca yaşam hakkımızı elimizden aldıracak bir rejim değişikliğidir. Bizim geleceğimiz demokraside. Geleceğimiz ve demokrasi için hangi düşünce ve ideolojinden olursa olsun ülkemizin geleceği için ‘hayır’ için kola kola mücadele etmeliyiz. Daha fazla alanlarda olacağız, daha fazla mahallerde, köylerde, sokaklarda olacağız. Bu mücadeleyi vatanını seven, bayrağını seven gençler, bizler kazanacağız,bu yalnızca CHP’nin değil Türkiye’nin zaferi olacak. Her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde, tüm gücümüzle Türkiye’ye anayasa değişikliği denilerek yapılan haksızlığı anlatıp, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu siyaset üstü bir çalışma olacak. Hep birlikte köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde, kahve kahve, fabrika fabrika gezeceğiz. Gerçekleri bütün ayrıntılarıyla milletimize anlatacağız. Hep birlikte buna ‘hayır’ diyeceğiz. Türkiye’nin hayrı için, çocuklarımızın geleceği için, vatanımız, milletimiz neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini anlatacağız. Bu sadece bizim partimizin sorunu değil bu halkın sorunu. Bu sorun işçinin, memurun, emeklinin, balıkçının, esnafın, öğrencinin, ev kadınının sorunu. Birlikte mücadele edeceğiz. Bu sorunu hep birlikte halkımıza anlatacağız. Örgütümüz dinamik ve hazır bir güçte. Bu siyaset üstü bir çalışma. Bu yolda sadece CHP’liler ile birlikte yürümeyeceğiz. Bütün halkımız ile beraber ülkemizin geleceği için kol kola vereceğiz. Halkımızı, ülkemizin geleceği, demokrasi için mücadelede etmeye davet ediyoruz edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

CHP KARESİ REFERANDUMA HAZIR

Başkan Ayan, “CHP Karesi İlçe Örgütü olarak ev ev, kahve kahve gezeceğiz. Dükkan dükkan, sokak sokak anlatacağız. Bu kararın ülkemizi hangi ülkelerin kategorisine koyacağını anlatacağız.Biz hayır için mücadele edeceğiz.. Bir kişiye yetkiler verilmez. Yasama, yürütme ve yargının bağımsızlığını isteyen halkımıza güveniyoruz. Her gün hep bir fazla olarak hep bir ağızdan ‘hayır’ diyeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu