Gündem

AYDEMİR: ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Balıkesir’de yörsan’ın konkordato ilan etmesi ile birlikte alacaklarını alamayan süt üreticilerine Balıkesir Milletvekilleri el attı. AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir, “ üreticilerin farklı firmalarla anlaşması ve Süt ve süt ürünlerinin pazarlanma aşamasında bir sorunla karşılaşılmaması için gerekli adımların atılması sağlandı” dedi.

YÖRSAN’IN KONKRDATO İLAN SONRASI

Büyük firmalar iflas açıklamak yerine, konkordato ilan ediyorlar. Konkordato iflas anlaşmasıyla belirli koşullar dahilinde anlaşma sağlanıyor. Ödeme için alacaklılarla anlaşma sağlama borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma” olarak bugünlerde yoğun olarak Balıkesir ilinde de sık duyulan bir konu oldu. Yörsan konkardato ilan etti.Konuyla ilgili olarak AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir Yörsan Firması Süt Ve Süt Ürünleri Faaliyetleri Hakkında bir bilgilendirme yaptı.

AYDEMİR “ÜRETİCİİZİN YANINDAYIZ”

Balıkesir Süt ve Et Üretiminde önde. Yaklaşık 60bin ton Süt üretimi yapılıyor ve bunun aylık yaklaşık 3bin 500 tonunu Yörsan firması alıyordu. Firma ekonomik sıkıntıda Süt üreticine ödeme yapamıyor.606 yetiştiriciden doğrudan 5.400 ton, 5 birlik ve 23 kooperatif kanalıyla da 14.300 ton olmak üzere toplam 19.700 ton süt alımı gerçekleştirmiş. Üreticilerimiz, birliklerimizin ve kooperatiflerimizin 15.830.000 TL. alacağı olduğu belirlenmiş.Biz bu konuda bir çalışma yaptık.Yapılan çalışmalar neticesinde üreticilerimizin süt ve süt ürünlerinin pazarlama sorununu ele aldık.Farklı firmalarla anlaşmaları sağlandı.Tarım Orman Bakanlığı nezdinde yaptığımız görüşmeler neticesinde hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Gıda Kontrol Genel müdürlüğü bünyesinde bir ekip bölgemize gelerek hem pazarlama hem ilgili firma ile ilgili çalışmalar yaptı. Süt ve süt ürünleri pazarlamada bir sorunla karşılaşılmaması için gerekli adımların atılması sağlandı”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu