Özel Haberler

AYGÖREN’DE GÖRÜNEN TEHLİKE

Mahalle Muhtarları ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu haftaki Muhtar konuğumuz Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz oldu. Temiz ile Mahallenin sorunları, Mahalle sakinlerinin beklentilerini konuştuk

10 bina riskli

Arsa sıkıntısının her geçen gün arttığı Balıkesir’de Müteahhitler, eski Mahallelere yönelip, Mahallede bulunan eski binaları kat karşılığı alıyorlar. Bu Mahallelerden biri de Aygören Mahallesi. Muhtar Kemal Temiz, Mahallede birçok sokakta, Müteahhitlerce yeni binalar yapıldığını, Balıkesir’in en eski Mahallelerinden biri olan Aygören Mahallesinin çehresinin yavaş yavaş değiştiğini söyledi.

Yıkılmaya yüztutmuş

Temiz, 2 dönemdir Mahalle Muhtarlığı yapıyor. Aygören Mahallesinde yaklaşık bin 200 hanede 5 bine yakın vatandaş yaşıyor.  Aygören Mahallesinin Balıkesir’in, en eski Mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Temiz, Mahallede 10’nun üstünde yıkılmaya yüz tutmuş tescilli bina olduğunu, bu binaların madde bağımlılarının barınağı haline geldiğini ifade ederek, “Bu binalar yangına ve diğer olası olaylara karşı önlem alınmamış durumda. Yıkılması halinde can ve mal kaybına sebep olacağı açık. Binalar kaderine terk edilmiş halde bekliyor” dedi.

İlişkiler iyi

Temiz, konuşmasında Mahallesinde hırsızlık olaylarının yaşanmadığını, Belediyelerle ve UEDAŞ ile ilişkilerin iyi olduğunu belirtti.Temiz, UEDAŞ yetkililerine şu çağrıyı yaptı: “Mahallede bulunan Sokak lambaları, akşam geç yanıyor sabah erken sönüyor. Lambalar erken yansın, geç sönsün.”

 

Muhtar Temiz, SYDV’da görevli

Muhtar Temiz, Karesi Kaymakamlığı bünyesinde olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda, tüm Muhtarları temsilen görev yaptığını söyledi. Kendi Mahallesinde bulunan fakir ve muhtaç durumdaki ailelerin yardım isteklerine yaptığı yardım gibi tüm Mahallelerden gelen yardım isteyenlerin, sıkıntılarını gidermek için titizlikle özen gösterdiğini dile getiren Temiz, Mahallesinin fiziki konumu hakkında da şu bilgiyi verdi: “Aygören Mahallesi, fiziki yapısı itibariyle yamaç bir konumda. Kanalizasyon tıkanması, sel baskını gibi tabi afetlere karşı dayanıklı bir yapısı var.  Bu itibarla herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Olası bir arızada Karesi Belediyesi ekipleri anında müdahale ediyor.”

 

10’a Yakın Mültesi Aile Var

Muhtar Temiz, açıklamasında Mahallesinde 10 civarında Mülteci ailenin yaşadığını söyledi. Mahallede çöplerin düzenli olarak toplandığını dile getiren Temiz, Mahallelinin Askeri Hastane altında kurulan Pazaryerinden ihtiyaçlarını giderdiğini ifade etti.Muhtar konuşmasının sonunda gençlere şu mesajı verdi: “Okuyun, yabancı dil öğrenin spor yapın. Çevrenizi temiz tutun. Vatanınızı, milletinizi sevin. Zararlı alışkanlıklardan uzak durun.” Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu