Gündemİlçe Haberleri

AYRI GAYRI YOK ÖNCE İNSAN SONRA HİZMET

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Kafaoğlu ile birlikte kırsal mahallelere çıkarma yaptı.

Küçükdere Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkanlara halkın ilgisi ikramlarına da yansıdı. Havran’a has meyvelerden oluşan lezzetler Havran’ın bereketli topraklarını gündeme taşırken Başkan Ersoy Türkiye’yi doyuran il Balıkesir Balıkesir’i doyuran ilçeyse Havran” dedi.

ÇÖZÜME KAVUŞAN İSTEKLER

Bereketli topraklarda yaşıyoruz diyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy halkla istişare yaptı ve yapılan çalışmaların değerlendirmesini yaptı. Küçükdere Mahallesinde meydan düzenlemesi çocuk parkları, alt ve üst yapı çalışmaları aklıma ilk gelenler. İki yıl önce Küçükdere Mahallesine gelen bir önceki CHP İl Başkanı ve yine bir önceki CHP Havran İlçe Başkanı Belediyemizi hedef almış ve Küçükdere mahallesine hizmet gelmediğini insanların CHP’ye oy verdiği için Bizlerin cezalandırdığını sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptılar. Belediye olarak hiçbir zaman hizmette insan ayrımcılığı yapmadık. Siyasi görüşü ne olursa olsun. Bizim hizmet anlayışımız insan odaklıdır. Çalışmalarımızı yıla ve aya göre planlama yaparak sürdürmekteyiz. Planlama dâhilinde Küçükdere Mahallemizin’de tüm eksiklerini çözüme kavuşturduk dedi.

DEVLET MİLLET EL ELE BİRLİKTE İMZA ATTIK HİZMETE

İlçede Arıtma Tesisi, Alt yapı çalışmaları, asfalt çalışmaları yaya köprülerin rutin sürelerde yapıldığını ifade eden Başkan Ersoy tamamlanarak hizmete giren Devlet, Millet ve Belediye yatırımlarına da değindi. Dünya Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Devlet yatırımları ve yerel yönetimlerimizin yatırımları ile Balıkesir’in her bir köşesine hizmet ağı örülüyor. Havranda ‘da halkın isteğine kulak vererek yaptığımız çalışmaları bu doğrultuda ilerletiyoruz” dedi.

NEFES ALAN MİLLETİN PARKI

21 bin 700 metrekarelik arazide Kavaklı Millet Parkı ile Havran nefes sağlıklı bir nefes dağıtacak. İlçede kısa süre önce yapımı tamamlanan Yaya Köprüsü’nün açılışı gerçekleşti. Açılışla birlikte yayalar köprüyü kullanmaya başladı.Millet Parkı yaklaşık olarak toplam proje alanı 21,765 metrekare, maliyeti KDV dahil 2,080,000 TL. 7573 m2 yeşil alanı, 1070 m2 çocuk oyun alanları, 2000 m2 piknik alanları, sert zemin imalatı, semt spor sahası, amfi oturma alanı, fitness alanı ve yürüyüş yollarıyla tam manasıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek pozisyonda.

KAFAOĞLU “YAPILAN HİZMET VAR KUTLARIM”

“Havran Çayı en büyük çaylardan biri. Burada üst geçit tamamlanmış ancak henüz açılışı yapılmamış. Oranın da açılışını yapacağız. Buranın yapılmasıyla ilgili önceki dönem belediye başkanını ve ekibini kutluyoruz .İhale bedeli de 1.000.263.00 TL imiş. 90 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde olan bu köprünün açılışını da gerçekleştireceğiz. Yaklaşık olarak 150 ton çelik kullanılmış ve köprü imalatı gerçekleştirilmiş. Altyapıdan da sorumlu olduğumuz için Havran’ın 1970’li yıllarda yapılan kanalizasyon sistemi de komple yenileniyor. Proje kapsamında 55 bin metre kanalizasyon şebekesi ve terfi ile yaklaşık olarak 25 bin nüfusa uygun bir kanalizasyon ve arıtma projesini şuanda gerçekleştiriyoruz.”

DOYA DOYA EYBEK SUYU

“Havranın öteden beri hayali Eybek suyu içmek. Bununla ilgili ihalelerimizi yaptık. Yine toplam 26 bin metre terfi ve izale hattı, 47 bin metre şebeke hattı ve 2 bin ton hacimli içme suyu deposu projelendirilmiştir. İhalesi de 26.6.2018 tarihinde yer teslimi yapıldı. Şuana kadar da bin metrelik içme suyu hattı şebekesi imalatı yapılmıştır. İnşallah bu şekilde Havranlılar Eybek suyuna kavuşmuş olacaktır.”HABER: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu