GündemSiyaset

AYTEKİN ‘’MERAK ETMEYİN BİZ GELİNCE YÖNETİRİZ’’

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 gayrimenkulünü 31 Ekim’de satışa çıkarmasına tepki gösterdi.

CHP’li Milletvekili Aytekin “Büyükşehir borç batağında. Kredi çekmek, borçlanmak yetmiyor çoluğumuzun çocuğumuzun, tüyü bitmemiş yetimin haklarını satıyorlar. 5 ay sonra zaten yoksunuz, bu milyonluk arsa satışlarını seçim bütçesi mi yapacaksınız?” diye sordu. Aytekin açıklamasına şöyle devam etti; ‘’Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 31 Ekim’de saat 14:00’de belediyenin yedinci katında ihale ile arsa satışına çıkıyor. Altıeylül ilçesinde, Gümüşçeşme Mahallesinde 10271 ada, 1 parsel, 5493 metrekare arsa 11 milyon lira. Karesi ilçesi, Paşaalanı Mahallesi, 9398 ada, 2 parsel 6358 metre kare arsa 16 milyon lira. Yine Karesi ilçesi Kuvayi Milliye Mahallesi, 12538 ada, 7 parsel, 294 metrekare arsa 146 bin 980 liradan alıcıya çıkıyor. Sırf CHP’nin önünü kesmek için getirdiğiniz Bütünşehir Yasası ile 2014’de seçimlere girdiniz. Seçim çalışmalarınızda biz iktidarız dediniz, para akacak dediniz, Balıkesir kalkınacak dediniz’’

AYTEKİN ‘’BALIKESİR NASIL YÖNETİLEMİYOR GÖSTERDİNİZ!’’

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, ‘’Devlet kurar gibi Büyükşehir’i kurdunuz, parti devleti kurdunuz yerelde. Yandaş değilse tek bir garibana su vermediniz. Ama kendi başarısızlığınızı ilan edip, seçimle gelen başkanınızı kendiniz görevden el çektirdiniz. Balıkesir’e huzur vermediniz, yüzleri güldürmediniz. Geçtik tüm yurttaşların belediye başkanı olmanızı, kendi kendinizi yediniz bitirdiniz, intikamla, hırsla birbirinizi kırdınız geçirdiniz. Emekçi, gariban, atadan, yüzyıllardan beri köylü yurttaşların gözü gibi baktığı bağı bahçeyi, arsayı, tapuyu 2014 yılından beri sata sata bitiremediniz. Sattınız yetmedi. Borçlandınız yetmedi. Suya fahiş zamlarla suyun en bol olduğu memlekette insanlara musluk açtırmaktan korkar hale getirdiniz. O da yetmedi 1 ayda 3 kez şehrin güneyine su veremeyerek, Balıkesir’in nasıl yönetilemediğini cümle aleme gösterdiniz. Yurttaş, suyun gelmesini bekler gibi bekliyor 31 Mart’ı, 31 Mart gelecek, bir sifonla gideceksiniz. Şimdi gidişinize 5 ay kalmış, arsa satıyorsunuz. Neredeyse her Büyükşehir meclisinde BALTOK üzerinden bile borçlanmaya çalışıyorsunuz. Madem yönetemiyorsunuz, madem beceremiyorsunuz az sabredin, satmayın! Borçlanmayın! Biz gelince çözeriz! Biz gelince yönetiriz! ’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu