GündemEkonomi

AYTEKİN’DEN EKONOMİYE DAİR

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin yem fiyatlarının yükselişi ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.Aytekin, yem fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi. Yem fiyatlarındaki yükselişe çözüm bulunmazsa, ülke çapında büyük sorunların ortaya çıkacağını belirtti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in yaptığı yazılı açıklamada: “24 Haziran seçimlerinden sonra, ekonomiyi yönetemeyenler her gün yeni bir krizle faturayı vatandaşa kesmektedirler. Döviz fiyatlarındaki dalgalanmanın yarattığı kriz ortamı, iğneden ipliğe her şeyi etkilemişken saray davetlerinde ejder meyveli içeceklerle gününü gün edenlerin umurunda değil. Balıkesir, Türkiye’de hayvancılığın önemli bir kentidir. Başta Bandırma bölümündeki entegre üretim alanları olmak üzere tüm kırsal bölgelerde çiftçi yem fiyatlarından şikayetçi. Son bir yılda yaşanan zamlar yüzde 50 seviyelerine gelmişken, çiftçi hayvansal üretim yapmak yerine hayvanlarını et kombinalarına yollamaya başladı. Her fırsatta yerli milli edebiyatı yapanlar, telefon parçalayanlar, doların turşusunu kurma süper zekalılığını sergileyenler söz konusu köylü olunca her şeye körler. Hodri meydan, gelsinler bu yem fiyatlarına el atsınlar, teşvik de bulunsunlar bizde ne kadar milli olduklarını görelim.”

AYTEKİN “DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR”

Aytekin “Tarım Eski Bakanı Fakıbaba’nın süt üreticileri yem fiyatlarının altında ezilmeyecek açıklamasını da hatırlatan Ensar Aytekin “devlette devamlılık esastır, yeni bakanlık çerçevesinde Hayvancılık bölümü müdürlüğe çevrilip, adını bakanlıktan çıkardılar. Artık ülkedeki tüm hayvancılık bir müdürün oluruyla yürüyor. Fakıbaba’nın verdiği söz devletin sözüdür. Devlet çiftçisine verdiği sözü tutamayacaksa, yazıklar olsun.İktidarın ithalat severliğinin geldiği noktanın çiftçiyi bitirmek olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu