Gündemİlçe Haberleri

AYVALIK PLAJLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK

Ege’nin en güzel sahilleri arasında sayılan Ayvalık’ın Plajları yaz sezonuna hazırlanıyor. Ayvalık Belediyesi, halk plajlarında temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ayvalık Belediyesinin görev ve sorumluluk alanı olan plajlarda, kıyıların temiz olması ve vatandaşların denize daha rahat girmeleri için kapsamlı temizlik çalışması yapıyor. Kumsalda bulunan çakıl, izmarit, cam kırığı gibi maddeler plaj kumu temizleme makinesi ile temizleniyor. Sahil temizleme makinesi 15 cm derinlikten kumları eleyerek, kumdaki çöpleri haznesinde biriktiriyor.

Güneşlenmek, deniz ve su sporları ile vakit geçirmek isteyenler için ideal plajları ile Ayvalık’ın yazın yüzbinleri ağırladığını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Doğal güzelliklerimiz ilçe turizminin dayandığı en önemli unsur. Turizm potansiyelimiz her geçen yıl artarken doğal değerlerimizi tahrip etmeden, temiz kullanmamız da bu bakımdan önemli. Turizmde kumsallarımızın önemini çok iyi biliyoruz. Sürdürülebilir turizm için, bu değerimizi koruyacağız. Kumsallarımızın temizliğine, planlı ve periyodik bir şekilde devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve temiz bir ortamda plajlarımızı kullanabilmesini amaçlıyoruz” dedi.

BADAVUT PLAJI’NDA BAŞLAYAN ÇALIŞMA SARIMSAKLI VE ALTINOVA PLAJLARI İLE DEVAM EDİYOR

17 Nisan tarihinde Küçükköy Mahallesi Badavut mevkiinde başlayan çalışma kapsamında; Badavut’ta halk arasında Taş dağı denilen tepeden plajın sonuna kadar olan bölge temizlendi. Sarımsaklı kumsalında ise sorumluluk alanında olan MİT Kampından Aker Sitesi önüne kadar olan bölüm ile Polis Kampından başlayarak Tuzla dâhil olmak üzere kumsal temizliği yapıldı. 16 Mayıs Çarşamba günü Altınova Mahallesine geçen ekipler, Kum Adası’ndaki çalışmayı tamamladı. Ekipler önümüzdeki günlerde, Altınova Yorgun Sitesi önünden başlayıp Profesörler Sitesi, Uzungöl yanı, Evren Sitesi, Oğuzhan Sitesi ve Öğretmenler Sitesi önündeki sahil kesimini temizleyecek. Çalışmanın 10 Haziran tarihinde tamamlanması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu