Gündemİlçe HaberleriSiyaset

‘AYVALIK’I YAKA YAKA BİTİREMEDİLER’

CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, Ayvalık’ta çıkan yangının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Ayan, sabotaj ihtimalinin üzerinde durarak, ‘Yaka yaka bitiremediler’ dedi.

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan yaptığı açıklamada, ‘Kuşkusuz ki hepimizin yaşamımız boyunca hep gülümseyerek anlattığımız dönemimiz çocukluğumuzdur. Bende çocukluğumu bu bereketli, oksijen deposu ormanlarıyla Ayvalık’ta geçirdim ve halen de sık sık gidip kitabımı alır bu eşsiz doğa manzarası karşısında kendimi dinlerim. Yine Ayvalık’a gittim ama bu sefer keyif için değil, küle dönen cennet ormanımızın tahribatını yakından görmek için. İçim acıdı, ciğerim yanmış, kalbim sıkıştı dostlar.. Bir kez daha isyan ettim biz insanoğlu ne zaman bu kadar acımasız, vicdansız olduk. Ben yapılan açıklamalarda bir sigara izmaritinden dolayı çıkmış olduğuna inanmıyorum bu yangının.
Son 1 aydır Balıkesir’in en güzel ormanlarında yangınlar olmaya başlaması tesadüf değildir. 9 Ağustos tarihinde dünyanın en önemli oksijen merkezlerinden Kaz Dağları’nda dört farklı noktada çıkan yangın da 1 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanacak bir yangın değildir’ ifadelerine yer verdi.

‘Yeniden Ağaçlandıracağız’

Başkan Ayan yaptığı açıklamada, ‘Ayvalık’taki yangın alanı, tabiat parkın en güzel yerlerinden biri ve doğal SİT alanıdır. Ülkemizde Yangınlar nedense hep turistik bölgelerde çıkıyor ve ormanları hep ‘parsel parsel’ yakıyor.”Yangınların özellikle turizm bölgelerinde çıkıyor olması ve bu alanlarda yapılaşmaya izin veren düzenlemelerin olması sabotajların önünü açıyor.Bu Ayvalık’ta benim hatırladığım 4.yangın.Biri yaklaşık 20 yıl önce Sarımsaklı bölgesinde çıkmıştı.Diğeri yine hemen 5 yıl sonra aynı bölgede.3.sü 11 yıl önce ve son olarak bu kez cennet koyumuz da.Yaka yaka bitiremediler. Ey vicdan sahibi memleketimin güzel insanları; bilindiği üzere Sanatçı Haluk Levent twiter hesabından bir kampanya başlatmıştır. Ayvalık’ta ve ülkemizde orman yangınlarıyla birilerine peşkeş edilen alanları yeniden ağaçlandırma kampanyasına destek istemiştir. Bende bu anlamlı kampanyaya tam destek ile varım diyorum ve tüm duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyorum’ ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu