GündemEğitimİlçe Haberleri

Ayvalık’ta ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ uygulaması

Ayvalık ilçesinde ‘Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi kapsamında, araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

Kurban Bayramı’nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde hayata geçirilen ‘Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi, Ayvalık’ta uygulandı. Proje kapsamında Balıkesir-İzmir karayolundaki uygulama noktasında trafik polisleri tarafından denetim yapıldı. Denetimlere Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Emniyet Müdürü Turgut Coşkun,ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Özay Dörttepe’de katılarak bayram tatiline giden araç sahiplerinin çocuklarına birer kırmızı düdük vererek, tşört hediye ettiler.

Uygulamanın İçişleri Bakanlığı talimatları gerçekleştirildiğini söyleyen Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, “İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan ve sayın bakanımız tarafından da bizzat tanıtımı yapılan uygulama noktalarında da yapılan uygulamalarla ile kamu oyuna duyurulan ‘Kırmızı düdük’ isimli kampanyanın ilimiz sınırları içerisinde uygulamasını ve tanıtımını küçük yavrularımızla ile birlikte gerçekleştirdik. Sürücülerimizin bilinç düzeyini ve trafik anlayışını daha da yükseltmek, derecesini geliştirmek özelikle araçlarda bulunan çocuklarımızın da kampanya kapsamında velilerine, anne, babalarına direksiyon başında hata yapmaları ve trafik kurallarına uymamaları halinde düdük çalarak ikazda bulunması amacını taşıyan, temel felsefesi özellikle gençlerin bilinçlendirilmesi amacı olan bu kampanyanın ilimizde uygulamasını yaptık.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu