Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’taki yangınlar için ‘Sabotaj’ iddiası

Ayvalık ilçesinde önceki gün çıkan Cennet Tepesi ve Maden Adası yangınlarının sabotaj olabileceği iddia edildi.

Ayvalık Tabiat Platformu Yürütme Kurulu Sözcüsü Erhan Çiftçi, Cennet Tepesi ile Maden Adası’ndaki yangınların sabotaj olabileceğine ilişkin ellerinde ciddi bulgular olduğunu söyledi. Bazı kesimlerin Türkiye’nin en büyük doğal parkı Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nı ‘ekonomiye kazandırmak’ söylemleriyle imara açılması için ellerinden geleni yaptıkları söyleyen Çiftçi, Maden Adası’ndaki yangının başlangıç noktasının deniz kıyısı olmayıp, tam aksine adanın tepe noktasından başladığını belirtti.

Yangının başladığı nokta tamamen fundalık, tamamen dikenli bir bitkisi örtüsüne sahip olduğunu ifade eden Çiftçi, ” Bu yüzden de insanlar bu noktaya yürüyemezler. Bu noktaya ulaşabilmek bir insanın geçemeyeceği kadar zor bir noktadır. Ama yangının başladığı noktaya dikkat ettiğimiz de bu bölgenin özellikle seçilmiş olduğunu netlikle görebiliyoruz. Tek noktadan başladığını gözlemlediğimiz yangın, kuzeyden başlayıp, poyrazı da ardına alıp güneye doğru yayılması planlanmış. Hep böyle oluyor zaten. Senaryo hep aynı. Şiddetli fırtınaların estiği günlerde bu tür yangınlar çıkarılıyor.” dedi.

Cennet Tepesinde yaklaşık 5 yıl önce TOKİ tarafından hazırlanan 2 katlı dubleks villaların inşa edilmesine yönelik bir projenin bulunduğunu ve bu projenin Ayvalık Belediyesi tarafından kabul edilmediğini hatırlatan Çiftçi, “Bu yüzden de Cennet Tepesi’nde buna benzer durumlardan rant sağlamak isteyenler tarafından sabotaj yapılarak yangın çıkarılması ve 2B planı çerçevesine sokulmasının hedeflenmesi de mümkün olabilir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu