İlçe HaberleriGündem

Badırma’ya Büyükşehir Yatırımı

BANDIRMA’YA BÜYÜKŞEHİR YATIRIMI

 

Kar yağışı nedeniyle bir süre ulaşıma kapana Balıkesir- Bandırma Karayolu’nda karla mücadele çalışmalarına katılarak destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye’de en çok kar yağışı alan bölgenin Bandırma olduğunu söyledi. Bandırma’da basın mensupları ile bir araya gelen Uğur, Büyükşehir Belediyesi’nin siyaset yapmadan Balıkesir’deki her ilçeye hizmet verdiğini belirtti.

 

Kar yağışı nedeniyle bir süre ulaşıma kapana Balıkesir- Bandırma Karayolu’nda karla mücadele çalışmalarına katılarak destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma’da basın mensupları ile bir araya geldi. Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı Bandırma Grup Amirliği’nde düzenlenen basın toplantısında Başkan Uğur, Türkiye’de en çok kar yağışı alan bölgenin Bandırma olduğunu söyledi. Sosyal medyada yayılan bazı yaşan haberlere dikkat çeken Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi’nin kar yağışının ilk gününden itibaren Bandırma Belediyesi ile koordineli olarak çalıştıklarını belirtti.

 

EN FAZLA KAR BANDIRMA’DA

Haftasonu Balıkesir’de etkili olan kar yağışı nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Uğur, özellikle Bandırma, Manyas, Gönen, Marmara Adası ilçelerinin bu yoğun yağışın tesiri altında kaldığını söyledi. Meteoroloji verilerine göre Türkiye’de en fazla kar yağışı alan bölgenin bandırma olduğunu açıklayan Başkan Uğur, “Son meteoroloji verilerine göre Türkiye’de en fazla kar alan yer Bandırma. 92 santimetrekare kar kalınlığı ile Bandırma 1. Sırada yer alıyor. Belki tarihinde Bandırma bu kadar yoğun kar yağışı almamıştı. Kar göletlerimizin, barajlarımızın dolaması için, çiftçimizin yüzünün gülmesi için bir rahmet, ama her rahmetin birde zahmeti oluyor. Bizde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza, Bandırmalı, Erdekli, Gönenli, Marmara Adası ve Manyas’ta bulunan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İsteğimiz mağdur olunmadan bu günleri atlatalım. Manyas’ta sele kapılan bir çiftin araçları köprüden aşağı yuvarlandı. Karı-koca ikisi rahmetli oldu. Allah rahmet beylesin” diye konuştu.

 

250 BÜYÜKŞEHİR PERONELİ KARLA MÜCADELEDE

Büyükşehir Belediyesinin haberine göre, Kar yağışının etkili olmaya başladığı andan itibaren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma Belediyesi ile birlikte irtibatlı olarak 6 iş makinesi, 6 binek aracı ve 50 personeli ile devamlı irtibatlı olarak araç kurtarmak ve yol açmak için hizmet verdiğini belirten Başkan Uğur şöyle konuştu:

 

“Bugün Balıkesir’den 9.30’ta ayrıldım. İtfaiye binamıza geldiğimde 15.30’du. 5.5 saatlik bir zaman diliminde gelebildik. Yoğun bir kar yağışı var. Servis araçları yollarda kaldı. Hastanemize oksijen tüpü getirmeye çalışan, ekmek getirmeye çalışan araç yolda kaldı. Ama bunların hepsini kurtarmaya çalıştık. Bugünde Balıkesir’den gelirken 7 kamyon kar küreme makinesi, 5 iş makinesi ile toplam 12 iş makinesi ile geldik. Bizim bu bölgede 2 greyder, kepçe, kar küreme makinesi ve tuzlama aracımız çalışıyordu. BASKİ ile beraber 28 aracımız vatandaşımıza hizmet veriyor. Bu bölgede hizmet veren 250 personelimiz var. İsteğimiz bu afetin ölümle sonuçlanmaması”.

 

 “HİZMETLERİMİZİ SİYASET YAPMADAN VERİYORUZ”

Sosyal medyada çıkan yalan haberlere Bandırmalıların itibar etmemesini isteyen Başkan Uğur, “Bandırma’da bir su kesilecek diye haber çıktı. Tamamen yalan ve yanlış bir haber. Bandırmalılar su toplamaya başladılar. Hâlbuki böyle bir şey yok. Su kesilmesi diye bir şey yok.  Herkes bidonlarını doldurmaya çalıştı. Bu yanlış bir haber. Bunu sosyal medyadan da duyurduk. Büyükşehir olarak bu hizmetleri verirken bir taraftan da Bandırma Belediye Başkanının ‘Biz sahada çalışıyoruz, Büyükşehir hiçbir şey yapmıyor’ gibi açıklama yapması da bizleri üzdü. Biz bu hizmeti verirken siyaset yapmadan, vatandaşa yardımcı olmak için faaliyetlerimizi yapıyoruz. Bir taraftan da kumanya için talimat verdim. Balıkesir’den kumanyalarda geliyor. 2 bine yakın kumanyayı bekliyoruz ki yolda kalanlara dağıtacağız. Bu konuda otogarda da kumanya dağıtımı yaptık. Marmara, Manyas ve Erdek’te de 10 iş makinesi, 80 personel ile de hizmetlerimiz devam ediyor. BASKİ defin içinde yardım etti. 12 kabrin kazılmasına da BASKİ vesile oldu” şeklinde konuştu.

Vatandaşların mecbur kalmadıkça evlerinde çıkmamasını isteyen Başkan Uğur, zorunda kalanların ise önlemlerini alarak çıkmalarını istedi. Balıkesir’de yolda gelirken aracına antifriz koymayan bir vatandaşa yardım ettiklerini hatırlatan Başkan Uğur, vatandaşların mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi.

 

TEMATİK PARK ŞARTNAMESİNİ 1700 KİŞİ İNDİRDİ

Bandırma’ya yapılacak olan Tematik Park Yarışması ve Projesi hakkında bilgi veren Başkan Uğur, “Bandırma’ya yapmayı planladığımı Tematik park ile ilgili olarak TOKİ’den yerin alınması ve tapu işlemleri tamamlandı. Yarışmaya çıkmıştık; şuanda şartnamemizi 7 bin kişi siteye girerek inceledi. Şartnameyi 1700 kişi indirdi. Biz bekliyoruz ki Tematik parkımız ile ilgili en az 300-400 arasında uluslararası yarışmacı, Amerika’dan, İspanya’dan Hindistan’dan Tematik park projesine katılacak. Mart ayında MIPIM’de uluslar arası gayrimenkul fuarında da biz bu Tematik Park Yarışması’nın birincisini dünyaya ilan edeceğiz. Biz bu Tematik Park içerisinde mühendisler ve mimarlar için uygulama olacağından mimarlık ve mühendislik enstitüsü açalım dedik. Tabi 17 Eylül Üniversitesinde mimarlık, mühendislik fakültesi yok. Üniversitemiz fakülte kurulması için YÖK’e müracaat etti. Bende bu arada Yıldız Üniversitesi Rektörü ile de bir görüşme yaptım. Yıldız Üniversitesi’nin mimarlık, mühendislik fakültesi eski ve tecrübeli bir fakülte. Bizim jürimizde Yıldız Üniversitesi’nden mimar ve mühendisler var. Bandırma Üniversitesi rektörü ile de görüştüler. Birlikte mimarlık, mühendislik öğrencilerimizin uygulamalı olarak eğitim almalarını sağlamış olalım” dedi.

 

BANDIRMA’YA YATIRIMLAR İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bandırma Limanı, Port Of Bandırma ve Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında da bilgiler veren başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu projelerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta Büyükşehir’den bir grup Roterdam’a gidiyor. Aynı zamanda kıyı imar dolgu planlarına da başladık. Bandırma’ya limanıyla, lojistik merkeziyle ve Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte ilçemize kazandıracağız. 6. Ana Jet Üssü ve Liman AVM önünde düşündüğümüz dal-çık ile ilgili de sondaj çalışmaları bitti. İnşaat projeleri en kısa zamanda gelecek. Onlarında havaların düzelmesi ile birlikte temellerini atacağız”.

 

TÜRKİYE’DE İLK DEFA BİR İMAR PLANI ŞEFFAF VE ADALETLİ BİR ŞEKİLDE YAPILDI

 

Toplantı sonunda basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Başkan Uğur, Bandırma’nın 1/5000’lik İmar planının durumuyla ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Bu çalışmayı yapıyoruz. Bir taraftan da Bandırma Belediyesi davalar açıyor. Bizi kilitlemeye uğraşıyor. Eğer o davalara ve itirazlara devam ederse biz 1/5000’lik planlarla ilgili ihaleye çıkamayız. Bir an önce bunları yapmak istiyoruz. Balıkesir merkezdeki Karesi ve Altıeylül’ün 5000’likleri bitti. İşin güzel tarafı ilk defa Türkiye’de imar planı şaffaf, açık ve adaletli bir şekilde yapıldı. Bu imar planları her yerde gizli kapaklı yapılır. Kimse kime ne verildi anlamaz. Bir açıkça şeffaf yaptık. Biz herkese her türlü bilgiyi verdik ve bunlar oybirliği ile geçti Büyükşehir Meclisi’nden. Nasıl 2017 yılı bütçesi oybirliği ile AK Parti, CHP ve MHP’li onaylamışsa, imar planlarımızda aynı şekilde geçti. Biz hiç kimseye göre iş yapmıyoruz. Adaletli hareket edeceğiz dedik ve öyle yapıyoruz. Kişiye göre imar yapmıyoruz. Bandırma’da bunu böyle yapacağız. Tabi yaparken Bandırma’nın bütün sivil toplum kuruluşlarına, bütün siyasi partilerine, belediye meclislerine her türlü bilgiyi açık, seçik, net verdik. Milli Emlak’a, Defterdarlığa verdik. Kim varsa ilgili çağırdık. Bandırma’da da aynısını yapacağız, yeter ki bize engel olmasınlar. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyaset üssü hareket ediyorum. Bunu bütün Balıkesir’de gerçekleştireceğiz”.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu