Gündemİlçe Haberleri

BAHÇAVAN “MUHTARLIK ÖNEMLİ BİR VAZİFE “

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan muhtarların yerel yönetimlerin taşı olduğunu belirterek Dursunbey mahalle muhtarları ile biraraya geldi.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan hizmetlerin eşit ve adaletli dağıtımının sağlanabilmesi adına muhtarların önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade etti. Dursunbey’de muhtarlarla buluşma programı düzenleyen Bahçavan 19 Ekim muhtarlar gününde muhtarları dinledi.” Muhtarlarımızın günü kutlu olsun.” dedi. Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Muhtarlar günü ile ilgili ilk çalışma 2015 yılı itibarı ile genelge ile yaşama geçti. Bugünün muhtarların önemini anlatan bir gün taşıma özelliği bu genelge ile tescillenmişti. Muhtarlar, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyor. Muhtarlar ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlendi. Dün Balıkesir merkez ve ilçelerinde yerel yönetimler muhtarlarla ilgili çeşitli etkinlikler yaptı.

BİR KÖPRÜDEN BİNLERCE CAN’A ULAŞANLAR

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan,“Yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlarımız, sorumlu oldukları alanlarında temel taşları. İlçemiz de hizmetlerimizi eşit ve adaletli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırma noktasında mahalle muhtarlarımızın rolü oldukça fazla. Devlet ile millet arasındaki önemli bir köprü vazifesi görevi gören muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak belirlendi. Her yıl Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen esas ve usuller çerçevesinde yürütülüyor. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu