GündemSiyasetTürkiye Gündemi

BAHÇELİ ‘‘BELİRLENEN ADAYLARLA İLGİLİ YORUM YAPILMAYACAK!’’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Binali Yıldırım Aday olursa Meclis Başkanlığı görevini bırakmasına gerek yok.” dedi. Bahçeli Cumhur İttifakı neticesinde belirlenen adayların yoruma kapalı olduğunu dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mecliste önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin davet gününün belli olmadığını belirten Bahçeli, “Gün belli olursa görüşeceğiz inşallah” dedi. Yerel seçimlerle ilgili Bahçeli, şöyle konuştu: ” Şu an için 51 ilde adaylar belirleniyor ve kamuoyuyla paylaşılıyor. Geriye kalan 30 büyükşehrin içinde 3 tanesi, MHP’nin aday çıkartmayacağı büyük il olarak ilan edildi. Diğerleri üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Ancak bizim bir düşüncemiz vardır: Çünkü CHP, HDP ve İP bir araya gelir, bir ittifak oluştururlar, adaylarını ona göre belirlemeye çalışırlarsa, böyle belirlenen yerlerde de biz Cumhur İttifakının adayı kim olursa ona destek vereceğimizi söylüyoruz. Önemli olan Cumhur İttifakını oluşturan partilerin adaylarının seçilmesidir. Böyle bir yaklaşım içerisindeyiz. Denizli’de de bu böyledir.” değerlendirmesini yaptı.

‘‘YORUM YAPILIRSA DİĞER PARTİLER GİBİ OLURUZ’’

Adaylar hakkında yorumlar yapılmayacağını söyleyen Bahçeli, “MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarımızın, adaylar üzerinde görüşlerini açıklamaları Cumhur İttifakına ters düşer. Eğer Cumhur İttifakı dediğimiz anlayış hangi ilde nasıl kazanacağını düşünüp ‘şu adayla kazanacağız’ diyorsa, artık o ilke olarak benimsenmiş demektir. Şahıslar üzerinden yorum getirdiğiniz takdirde diğer partiler gibi olursunuz. Birgün biri, öbür gün başkası çıkar. Şimdi iki aday netleşmiş durumda. İstanbul için de Binali beyin ismi geçiyor. Binali beyin aday olması halinin ‘şimdi istifa etmesi gerekir mi gerekmez mi…’ AK Parti Binali beyi düşünmüşse, böyle bir tartışmaya kimse girmesin. Çünkü milletvekili belediye başkanı seçilirse, istifa eder belediye başkanı olur. Binali bey seçildiği gün Meclis Başkanlığından ayrılmış olur” Dedi. Binali Yıldırım’ın adaylığı ile ilgili Bahçeli, “Cumhur İttifakının ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin inşasında Binali Yıldırım önemli bir şahsiyettir. Bu kişi eğer ‘ben İstanbul’dan aday olacağım’ diyorsa, Cumhur İttifakına inanıyor ve saygı duyuyorsak Binali Yıldırım Beye de saygı duyup ona inanmak durumundayız.” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu