GündemSiyasetTürkiye Gündemi

BAHÇELİ “BİRLİKTE MİTİNG YAPMADIK ÇÜNKÜ…”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli NTV-Star TV ortak yayınında Nazlı Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

24 Haziran seçimleriyle ilgili çalışmaları değerlendiren Bahçeli, AK Parti ile ortak miting yapılmamasına ilişkin, “Birlikte miting yapmadık, bugünkü zeminde çok tartışma yaratabilir. Buna mahal vermemek lazım. Cumhur İttifakı iki tüzel kişiliği olan partinin birlikte çalışması. İstesek biz Yenikapı’da gelir, bir miktar alkış alırdık. Bir gün sonra ‘Bak şunlara ya’ denilebilir. Bir partinin çalışmasından yararlanacak kadar alçalmadık” diye konuştu. Devlet Bahçeli, Kandil operasyonu, Münbiç, FETÖ ile mücadele ve OHAL konularına değindi.Bahçeli “PKK ve FETÖ bitmeden OHAL kalkmamalı” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, Meclis çoğunluğunun sağlanması konusunu da değerlendirdi ve “Meclis’te uyum sağlanamazsa erken seçim düşünülebilir” dedi.

ÜLKÜCÜNÜN BİR HAYSİYETİ VARDIR

Bahçeli, başkan yardımcılığı iddiasına ilişkin soruya ise ”Aynı noktadayım, herhangi bir beklenti ve talebim yok. Ülkücünün bir haysiyeti vardır, pazarda alınıp satılmaz.” cevabını verdi.

Neden aday olmadığına dair soruya ise Bahçeli ”Gerçekçi olmak lazım. 30 40 vekille geldik. 5-6’sı gitti veya ihraç. Bazılarında uyumsuzluk var. Bu şartlarda bir nefse kapılmanın anlamı yok. Ben de bu nefis yok. Ben önce milletim, sonra partim, sonra ben demişimdir. Benim sloganımdan biri aklım hep Türkiye’dir. 3-5 miting ve vaatle milleti neden kandırayım? Yalan dolan ile siyaset olmaz.” cevabını verdi.

FETÖ’DE SİYASİ AYAK TARTIŞMASI

Devlet Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili ”Bunun üzerinde henüz durulmadı. Siyasetin FETÖ’den arındırılması lazım. Siyasette FETÖ’ye yakın isimler olması lazım. Yoksa her alanda bu kadar güçlü olamazlardı.” değerlendirmesinde bulundu.

”FETÖ VE PKK’NIN KÖKÜ KAZINMADAN OHAL KALKMAMALI”

Bahçeli ayrıca OHAL’e ilişkin de değerlendirmede bulundu. ”FETÖ ve PKK’nın kökü kazınmadan OHAL kaldırılmamalı.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI AĞIR BAŞLI OLMALI”

Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili soruya yanıt veren MHP lideri, “Onlara hiç şans tanımıyorum. İnce, atışmadan, çatışmadan, kavgadan zevk alıyor, hoşlanıyor. Cumhurbaşkanlığına talip olanın ağır başlı olması lazım. O bakımdan ben şu an için Recep Tayyip Erdoğan rakipsiz görünüyor. Neden, 16 senedir yaptıklarını söylüyor, yapacaklarını söylüyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu