GündemSiyasetTürkiye Gündemi

BAHÇELİ’NİN AF ÇIKARILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

MHP lideri Bahçeli yeni yasama döneminde af çıkarılmasıyla ilgili bir yasa teklifi sunacaklarını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli’nin yaptığı açıklamada ; “Milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi. İstikbalin ufku pırıl pırıl parlamıştır. Cumhuriyetimizin üçüncü evresine kavgasız intikal sağlandı.24 Haziran’ın mesajları titizlikle irdelenmeli. Geçtiğimiz zorlu aşamalar göz önüne alındığında MHP’nin 24 Haziran’da aldığı sonuç başarıdır. 24 Haziran öncesi bitişimizin ilanını yapmışlardı. Biz bitti demeden, Türk milleti tamam iradesi göstermeden hiçbir tezgahın tutmayacağının bilincindeydik. MHP tıpkı anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmuş, milli duruşuyla taraflı tarafsız herkesin hayranlığını kazanmıştır.

24 Haziran’da MHP büyük bir başarı elde etmiştir.” Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bahçeli “ Daha fazlasını istiyoruz. MHP, Türkiye’nin özgüvenidir. Milliyetçi hareket anket çalışmalarıyla öğütülemez. 24 Haziran’da Türkiye kazanmıştır. Kurban edilmek istenen bekamız kazanmıştır. İrade ve karar sahibi büyük Türk milletidir. Partimiz yürütmeyi denetleme sorumluluğunu ikmal edecektir. Verdiğimiz, sözlerin hiçbirini unutmadık. Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak yemin etmiştir. Partimizin açıktan desteklediği Binali Yıldırım TBMM’nin yeni başkanı seçilmiştir. Kararların seri ve süratli alınacağı bir döneme girilmiştir. Bunu hazmedemeyen odaklar ekonomide, doviz ve faizde yeni şeytanlıklar peşindedir ancak başaramayacaklardır. Cumhuriyet yeni sistemle daha da güçlenmiştir. Yeni sistemin yerleşmesi için her desteği vereceğiz. MHP, devletin yeniden yapılanma sürecinde siyaseten tarihen taşıdığı sorumluluğu yerine getirecektir. Gelişmeleri uzaktan izlemeyeceğiz. Müdahil olmamız gereken yerlerde geri durmayacağız. Biz bu milleti karşılık beklemeden sevdik. Önce ülke dedik, önce millet dedik”dedi .

İYİ PARTİ’YLE TOKALAŞMA

Sayın Koray Aydın tecrübeli bir siyasetçidir. Daha dikkatli konuşmasını tavsiye ederim. Bir selam vermek şerle hayırı birbirinden ayırır o bunu ayıramıyor.

OHAL VE AF TARTIŞMALARI

Af konusu gündemimizdedir, seçim beyannamemizdedir. Meclis’te yasama çalışamaları başladığında arkadaşlarımız teklifini sunacaktır.OHAL ayın 18’i itibariyle son buluyor. Yeni bir yasa gündeme getiriliyor, Meclis’e gelecektir.Sayın Cumhurbaşkanı kendisine nasıl ifade edilmesini istiyorsan, isteyenler öyle ifade edebilir ama cumhurbaşkanı tektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu