GündemEğitim

BAKİ: “GAZETECİLER MİLLETİN VİCDANININ SESİDİR”

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baki, dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazete çalışanlarına öğle yemeği verdi.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baki gazetecilerle bol bol sohbet ederken, Gazeteciliğin fedakarlık ve özveri isteyen, zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu vurgularken şunları dile getirdi: “Objektif ve tarafsız haber veren gazeteciler aynı zamanda milletin vicdanının sesidir” dedi.
Başkan Baki konuşmasının devamında, “Demokrasinin en önemli ayaklarından birisi de hür ve bağımsız basındır. Haber edinme hakkı, demokrasi ile beraber varlığın daha da anlam kazanmış, ehemmiyeti yüksek evrensel bir haktır. “Dördüncü kuvvet medya” nitelemesi, demokratik ülkelerde basının gücünü ve önemini vurgulaması bakımından son derece anlamlıdır. Bu söylem, aynı zamanda basının ciddi bir sorumluluk dahilinde olduğu anlamına gelmektedir. Basının hür olması, salt ve sansürlenmemiş haber yapma ilkesi altında çalışabilmesi demokrasinin basına sunmuş olduğu önemli ve kilit noktası olan bir haktır. Tarafsız ve evrensel basın ilkelerine uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu bilgilendiren, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları aynı zamanda kamusal bir görevi de yerine getirmektedirler. Bu bağlamda gazetecilerin yaptıkları ve yapacakları haberler için ortam ve şartların hazır hale getirilmesi, hür ve bağımsız olarak haberlerini takipçilerine iletebilmesi için gerekli zeminlerin hazırlanması şarttır. Her etkinlikte yaptığımız çalışmaları, sendikal görüşlerimizi cesurca yayılmasına katlı sağlayan tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlar, başarılar dilerim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu