GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

“BALIKESİR AYAĞA KALKTI” BRAVO ZEKAİ “BALIKESİR ŞAHLANDI” ADAYIM SENSİN

Yerel seçimler için isim konuşmak, ya da tahinlerde bulunmak için çok erken biliyorum. Ama Başkan Erdoğan’ın AK Parti kadın kolları Kongresinde salonda pankart açan Balıkesir’den temsilcilere hitaben söylediği “Balıkesir ayağa kalkıyor, Balıkesir şahlanıyor” sözünü, iyi takip ettiğim Ankara kulislerinden sızan bilgilerle birleştirince adaylık için ortaya tek isim çıkıyor ve o isimde Zekai Kafaoğlu olarak görünüyor.

Bunu bir iddia olarak ortaya attığımı sanmayın sakın. Zira Başkan Erdoğan’ın “Balıkesir ayağa kalkıyor, Balıkesir şahlanıyor” sözü ile yaptığı gönderme, özellikle Büyükşehir Başkanlığı ile ilgili yaşanan değişim ve bu değişim ile gelen Kafaoğlu’na duyduğu memnuniyete dair yaptığı ilk gönderme değil. Hatırlarsanız 2017 Aralık ayında Balıkesir’e yaptığı ziyaret sonrası TBMM’de AK Parti grup toplantısında yine Balıkesir’ dair değişim sonrası ortaya çıkan tabloyla ilgili olarak mutluluğunu ifade eden bir göndermede bulunmuştu.

Ayrıca sadece bu iki göndermeden yola çıkıp Kafaoğlu ile devam edeceği kanaatine ulaştığımı da sanmayın sakın. Zira Külliyede dahi, Başkan Erdoğan’ın “hizmet etmek yeterli değil, gönüllere de girmelisiniz” sözünü iyi uygulayan Kafaoğlu’na ayrı bir sevgi duyduğu zaman zaman konuşuluyor. Ayrıca kuruluşundan bu güne kadar AK Parti’nin lideri olan Başkan Erdoğan’ın bu tip göndermelerle göze batmayacak şekilde takdir ettiği ve anket sonuçları ile milletin teveccühünü kazanmış hiçbir isimde değişiklik yaptığını hiç görmedim.

Sadece bu kadar da değil. AK Parti genel merkezinde 24 Haziran seçimlerinde Balıkesir’de alınan sonuçlara ve İl teşkilatının tecrübesizliğine rağmen bu sonuçlara başta Büyükşehir olmak üzere, yerel yönetimlerden yansıyan pozitif etki de sık sık dile getiriliyor. Hatta ve hatta Uğur’un istifa sürecinde manipüle edilen birkaç ilçede dahi, Belediye Başkanlarının seçime pozitif etki ettiğinin altı çiziliyor.

Aslına bakarsanız bu çıkarımda bulunmamı sağlayan İl Başkanı Hasan Demiraslan’ın deneyimsiz hırsı ile tosladığı duvardan kaynaklanan önemli gelişmelerde var. Ama bunu sizlerle önümüzde ki günlerde paylaşacağım.
Şimdilik Başkan Erdoğan’ın “Balıkesir ayağa kalkıyor” sözünü kendimce ‘BRAVO ZEKAİ’ “Balıkesir şahlanıyor” sözünü ise ‘ADAYIM SENSİN’ şeklinde tercüme ediyorum.

Kalın Sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu