GündemTürkiye Gündemi

BALIKESİR BARO BAŞKANI AV.EROL KAYABAY DA DESTEK İÇİN ANTALYA’DA…

Antalya Barosu önceki dönem yönetim kurulunun, “Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesinde avukatların hakaret ve müessir fiil eylemlerine maruz kalması ve yine KOM şube memurlarının, özel avukatları olmasına rağmen şüphelilere ısrarla CMK üzerinden avukat görevlendirme talebinde bulunmaları nedeniyle” sadece bu birime yönelik ve 18 yaş altındaki ve kısıtlı şüpheliler için istisna olmak üzere CMK görevlendirmesi yapmaması (savcılık ve sorgu aşamasında görevlendirmeye devam edilmesi kaydıyla) nedeniyle Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılana davaya bugün devam edildi.
Antalya Barosu önceki yönetimi, 55 gün boyunca CMK görevlendirmesi yapmamış, polisler hakkında soruşturma başlatılması üzerine eyleme son verilmesinin kararlaştırmıştı. Eş zamanlı olarak yönetim kurulu hakkında yürütülen soruşturma sonrası yönetim kurulu hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun yanında TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av.Erdal Sabri Güngör, Av.Gültekin Uzunalioğlu, Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Çağrı Ayhan Şenel, Ankara Barosu üyesi Av.İhsan Şehabettin Örsal, Mersin Barosu üyeleri Av.Bilgin Yeşilboğaz ve Av.Levent Demir, Aydın Barosu Başkanı Av.Gökhan Bozkurt, Balıkesir Barosu Başkanı Av.Erol Kayabay, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av.Serkan Pekmezci , Hatay Barosu Başkanı Av.Ekrem Dönmez, Muğla Barosu Başkanı Av.Cumhur Uzun, Trabzon Barosu Başkanı Av.Sibel Suiçmez, Kırklareli Barosu Başkanı Av.Turgay Hınız, Sakarya Barosu Başkanı Av.Zafer Kazan, Tekirdağ Barosu Başkanı Av.Erhan Sezer ile yüzlerce Antalyalı Avukat “savunmayı savunmak” için duruşma salonunda yerini aldı. Salona sığmayan Avukatlar ise destek için koridorda bekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu