Gündem

BALIKESİR KUDÜS İÇİN AYAKTA

İsrail güçlerinin Gazze’de 55 kişiyi öldürmesinin ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi, kamu kurum ve kuruluşlarında bayrak yarıya indi. Balıkesir’de de kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya indirilirken esnaf ve bazı evlerin balkonlarına Türk Bayrakları asıldı.

‘’KUDÜS GÖZBEBEĞİMİZDİR’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ; ‘Kudüs bizim gözbebeğimizdir, kırmızı çizgimizdir, oradaki kardeşlerimiz yalnız değildir. Filistin’de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.’ dedi.

‘’RAMAZAN BOYUNCA KONSOLOSLUĞU KUŞATIRIZ’’

iHH genel başkanı Bülent Yıldırım, ‘’ Müslümanlar ölürken uyumak bize yakışır mı? Eğer yarın da böyle öldürmeye devam ederlerse bizden haber bekleyin. İstanbul’daki İsrail Konsolosluğunu kuşatacağız Ramazan boyunca. İftarlarımızı da, sahurlarımızı da orada yapacağız. Türkiye’nin her yerinden insanlar gelip, nöbet tutacaklar. Bu topraklarda İsrail karşıtlığını arttıracağız” dedi.

“KINIYORUZ, LANETLİYORUZ”

Memur-Sen genel başkan yardımcısı Mehmet Emin Esen, “ABD’nin kararı sonrasında Siyonistlerin saldırıları artmaya devam ediyor. Siyonistler Mescid-i Aksay’ı yıkıp, Süleyman Mabedi’ni inşa etmek için her gün yeni adımlar atıyor. Daha dün İsrail polisinin koruması altında yüzlerce Siyonist Mescid-i Aksa’ya saldırdı. Bugün de elliden fazla Filistinli kardeşimizi şehit ettiler. Bu Siyonist çeteleri kınıyoruz, lanetliyoruz” dedi.

‘’İSRAİL ZOR VE SİLAHTAN ANLAR’’

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Başkanı Ali Uğurbulut , “Hepinizin ciğeri yanıyor. Hepiniz kahrolsun İsrail diyorsunuz. Bu terörist İsrail zordan ve silahtan anlar. Rahmetli Erbakan hocamızın ifade ettiği gibi silah ve zor kullanmadan İsrail’i durdurmak mümkün olmayacaktır. Yapmamız gereken Allah’ın emrettiği, Resulullah’ın yapın dediğini yapmaktır. Bunun için öncelikle bütün Müslüman ülkeler olarak İsrail’le olan ekonomik, siyasi, askeri bütün ilişkileri koparmaktır. İstanbul başkonsolosu ve Ankara Büyükelçileri derhal kovulmalıdır. En kısa sürede 1milyon kişilik bir İslam ordusu kurulmalı ve derhal İsrail’e doğru yönlendirilmelidir. Sadece bunun kararı bile alınsa İsrail derhal diz çöker. Bunları yapmak zorundayız.

KUDÜS İÇİN TAKSİM’DEKİ BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

ABD’nin skandal bir kararla büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasını ve İsrail güçlerince Gazze’deki protestolarda 55 kişinin öldürülmesi nedeniyle dün 3 gün yas ilan edilmişti. Taksim olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşlarındaki bayraklar yarıya indirildi.

BALIKESİR’DE BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Balıkesir’de bayraklar tüm Türkiye’de olduğu gibi 3 günlük yas ilanıyla beraber yarıya indi. Balıkesir Valilik binasında, Büyükşehir Belediye ve Karesi- Altıeylül belediye binalarında bayraklar yarıya indi ve fotoğrafladık. Karesi Kaymakamlığının yarıya inen fotoğrafını ise kullanmamız yasakmış. Kaymakamlık binasını bekleyen iki polisimiz öyle dedi. Bu kadarla da kalmadı gerçi fotoğraf makinamız sarf edilen çirkin cümlelerle alınmaya çalışıldı. Vermem deyince silin dendi. Sonradan ‘şaka yaptık’ denildi Ancak ,yine şakaya çevirdikleri ‘seni uyarmaz vururuz cümleleri haddini aşan cümleler oldu. Zira gazeteciyim diyerek elimdeki 2 mühürlü zarfı göstermeme rağmen anlamak istemeyip zorluk çıkartmak neydi bilemiyoruz. Karakola gideceksiniz diyerek Kaymakamlığın binasına alındım. Allahtan Kaymakam beyin özel kalemi bir telefon etmeme müsaade etti de karakola gitmeden işimizi tamamlayabildik. SEMRA AMAN AKYÜREK’in haberi ve değerlendirmesidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu