GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

BALIKESİR VE SEÇİMİN KALBİ

Balıkesir’de siyasi partiler ve vatandaşlar, sakin ve bir o kadar heyecanlı- dinamik bir seçim süreci geçirdi.

Vatandaşlar seçime doğru artan parti araçlarındaki şarkılar ve bir gün öncesi yapılan yürüyüşlerdeki sloganların karışması, gürültüsünden rahatsız oldu. “Bitsin artık seçim” yorumları yaptı. Balıkesir’de siyasi partiler ve vatandaşlar, sakin ve bir o kadar heyecanlı- dinamik bir seçim süreci geçirdi. Vatandaşlar seçime doğru artan parti araçlarındaki şarkılar ve bir gün öncesi yapılan yürüyüşlerdeki sloganların karışması, gürültüsünden rahatsız oldu. “Bitsin artık seçim” yorumları yaptı. Düzenlenen yürüyüşlere gelince ;AK Parti il Başkanlığı apar topar düzenlediği yürüyüşte Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu sayesinde işi kurtardı. Coşkulu konuşması ile dikkat çeken Başkan Kafaoğlu yürüyüşe katılan milletvekili adaylarını ve partilileri  coşkusuyla harekete geçirdi. Başkana tanınmış caddelerdeki esnaftanda destek geldi.CHP Balıkesir İl Başkanlığı başarılı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşteki düzen dikkat çekerken partililerin pür dikkat Sarıyı dinlemeleri dikkat çekti.

CHP yürüyüşü sırasında e dikkat çekici ayrıntı ise Milli Kuvvetlerde ve AHP meydanında yaşandı. Milli Kuvvetlerde Balıkesir’de ki bir meczup arkasına taktığı AK Parti bayrağı ile yürüyüş önüne doğru rabia işlareti ile yürüdü.Bunu göröne bir CHP’li hemen meczup’a doğru giderek elindeki  Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin broşürünü ve bir miktar para uzattı. Meczup attığı sloganında yönünü değiştirdi ve broşürlerle zafer işareti yapmaya başladı.AHP Meydanına gelindiğinde en dikkat çekici geçiş burada yaşandı. Yürüyüşün Milli Kuvvetlere nazaran biraz hız kazandığı ve serti geçişlin sağlanmaya çalışıldığı yolda karşılıklı sloganlar atıldı. Balıkesir Emniyeti etten duvar ördü ve her siyasi partinin geçişinde gösterdiği ustalıkla süreci yönetti.

Polisler seçim yürüyüşlerindeki başarılı ve profesyonel çalışmasını burada ustalıkla ve net sergiledi. İYİ Parti’nin gar önünde toplanmasıyla başlatılan yürüyüş Milli Kuvvetlere kadar başlatılamadı. Acemi bir yürüyüş sergileyen İyi Parti deneyiminin ilk olduğunu gözler önüne serildi. İyi Partililerin coşkusu yerindeydi ancak yürüyüş organizasyonu sırasında Milletvekili İsmail Ok’un bayrağın altını boş bırakın yolu doldurun kaldırımları boş bırakın diyerek sık sık uyarması dikkat çekti.Bu yazılarım siyasi çevreler tarafından keskin eleştiriliyor ancak görevimizin gördüklerimizi yaşadıklarımızı yorumlşamöak olduğunu unutmamanızı tavsiye ediyor hepinize sevgiler sunuyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu