Gündem

Balıkesir Tabip Odası: “Hekimlik evrensel ve kutsal meslektir”

Balıkesir Tabip Odası, 14 Mart tıp Bayramı nedeniyle bir açıklama yayınladı. Tabip Odası yönetim kurulunun yaptığı açıklamada, hekimlik mesleğinin evrensel ve kutsal bir meslek olduğu vurgulandı.

Tabip Odası, hekimliğin bir adanmışlık olduğunu, insana ve insanlığa koşulsuz hizmet olduğunu bildirdi. Açıklamada, “Hekimlik; dünya’nın her yerinde, her zaman, her koşulda, yaz- kış, gece -gündüz, sıcak- soğuk demeden; din, dil, ırk, milliyet, düşman, dost farkı gözetmeden yapılan evrensel ve kutsal meslektir. Adanmışlıktır, insana, insanlığa koşulsuz hizmettir.Her koşulda, her zorluğa, haksızlığa karşı başı dik, boyun eğmeyen, özsaygısı yüksek, insan ve toplum sevgisiyle donanmışlıktır. Hekimlik, mesleki etik değerlere sahip çıkmak demektir” ifadelerine yer verildi.

Hekimlerden 14 Mart Talepleri

“Ülkemizde yaşanan ve yaşatılan tüm olumsuz koşullara rağmen mesleğimizi seviyoruz ve tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz” diyen Balıkesir Tabip Odası, acil olarak karşılanmasını istedikleri “14 Mart Talepleri”ni sıraladı. Tabip Odası’nca dile getirilen Hekimlerin talepleri şu şekilde dile getirildi;
“Yıpranıyoruz, hakkımızı istiyoruz. Sağlık çalışanlarının ücretleri ve emeklilik aylıkları artırılmalı. Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı bir önce yasalaşmalı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Alanında Güvenlik Soruşturmaları kaldırılmalı, Güvenlik Soruşturması nedeniyle atanamayan sağlık çalışanları görevlerine başlatılmalıdır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu