GündemEkonomiİlçe Haberleri

BALIKESİR TARIM FUARI KAPILARINI 9. DEFA AÇIYOR

KEPSUT’TA DÜZENLENECEK FUARA 180 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Kepsut ilçesinde yapılan Balıkesir Tarım Fuarı bu yıl 9. defa kapılarını açmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Kepsut Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen fuara bu yıl 180 bine yakın ziyaretçi beklediklerini söyleyen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Kep­sut il­çe­si ola­rak Ba­lı­ke­sir Tarım Fuarı’na ev sa­hip­li­ği yap­ma­nın kı­van­cı­nı ya­şı­yo­ruz” dedi.

 

6 YILDIR KEPSUT’TA YAPILIYOR

Tarım Fuarı, Tarım,gıda ve hayvancılık sektörünün lokomotifi olan illerin başında gelen Balıkesir’e ekonomi olarak da önemli katkılar sağlıyor. Son 6 yıldır Kepsut ilçesinde düzenlenen fuar, ilçe ekonomisini de adeta şaha kaldırdı. Bu yıl düzenlenecek olan fuarla ilgili bilgi veren Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul,  önümüzdeki günlerde açılacak Balıkesir Tarım Fuarı’nın yine dolu dolu ve güzel olacağını söyledi. İsmail Cankul, “Ba­lı­ke­sir’in gerek sa­na­yi ge­rek­se hay­van­cı­lık ba­kı­mın­dan Tür­ki­ye’nin öncü il­le­rin­den. Tarım fu­ar­ı 6 yıl­dır Kepsut’ta ya­pı­lı­yor. 6 bin met­re­ka­re ka­pa­lı pazar yeri ve ilçe belediyesi olarak tahsis ettiğimiz 3 bin met­re­ka­re­lik alanla beraber yaklaşık 9 bin metrekarelik geniş bir alanda ya­pı­lı­yor ve çok ba­şa­rı­lı ge­çi­yor. Fuar bu yıl da yine Kep­sut’ta şubat ayının so­nun­da ger­çek­le­şecek. Tarım İl Mü­dür­lü­ğü­mü­zün de bu ko­nu­da des­tek­le­ri var. Ba­lı­ke­sir tarım ma­ki­ne­le­rin­de ima­lat ve üre­tim ola­rak önde bir şehir. Tarım ve hay­van­cı­lık­ta Tür­ki­ye’yi bes­le­yen bir il. Ba­lı­ke­sir Va­li­mi­ze, Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mı­za, Tarım İl Mü­dü­rü­mü­ze ve fuarı dü­zen­le­yen Atlas Fu­ar­cı­lık’a te­şek­kür edi­yo­rum. Ba­lı­ke­sir’imize ha­yır­lı olsun” dedi.
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir ve Türkiye’de tarım sektörüyle ilgilenen herkesi Balıkesir Tarım Fuarı’na katılmaya davet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu