GündemDünyadan HaberlerEkonomi

BALIKESİR TURİZMİ TRAVEL TURKEY 2018’DE TANITILDI

Balıkesir standında; termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, eko turizm ve kültürel öğelerin de tanıtımı yapılıyor.

Bu yıl 38 ülke ve 48 ilden gelen bin kişiyi aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapan Türkiye’nin önemli uluslararası fuarlarından olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü koordinasyonluğunda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile katılan Balıkesir, yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ziyaretçilere en iyi şekilde tanıttı.Vali Ersin Yazıcı bu yıl 12.’si düzenlenen ve Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli organizasyonlarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarının açılış programına katıldı.Balıkesir’in katılımcı şehirler arasında bulunduğu turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan “Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı” kapılarını 12. kez ziyaretçilerine açtı. İzmir fuar alanında düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen fuara birçok katılımcı ülke ve şehirle birlikte yerini alan Balıkesir, fuar boyunca açılan stantla ziyaretçilere tanıtılacak.

TANITIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Yoğun ilgi gören Balıkesir standına gelen ziyaretçileri karşılayan Vali Ersin Yazıcı, “Her fırsatta Balıkesir’in tanıtımına büyük önem veriyoruz. İlimizin turizm potansiyelini harekete geçirerek, yerli ve yabancı turistleri bölgemize davet ediyoruz. Bu vesileyle de Travel Turkey İzmir Fuarı’nda bulunuyoruz.” dedi.

TANITIM FIRSATI

Kentin tanıtımını yapmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak için bu tür fuarlara katılmaya devam edeceklerini bildiren Vali Yazıcı, “Bu önemli organizasyonda turizm zenginliklerimizi, farklı destinasyonlarımızı yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan tüketicilere göstermeyi hedefliyoruz. Turizm sezonunu uzatmak ve turizm çeşitliliğini artırmak için tanıtımı önemli görüyoruz. Travel Turkey İzmir Fuarı hem turizm sektör kuruluşları, hem tüketiciler, hem de tur operatörleri ve seyahat acentalarını bir araya getiren organizasyon olması sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatı. Turizm sabır ve sürekliliği sağlanmış hizmet gerektirir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu