GündemÖzel Haberler

BALIKESİR’DE BİR İLK

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde implant uygulaması başladı. İmplant uygulamasıyla birlikte diş sağlığı ve estetiğinde yepyeni bir çığır açıldığını söyleyen Başhekim Mesut Göktepe, vatandaşların implant uygulamasını güvenle yaptırabileceklerini belirtti.

‘’Hastalar diş çektirir gibi ‘İmplant uygulaması yaptırmak istiyorum’ dediğinde rahatlıkla bu tedaviden yararlanacaklar’’ diyen Başhekim Mesut Göktepe, implanta dair bilinmeyenleri MERHABA okurlarıyla paylaştı.
İlk uygulamayı gerçekleştiren Dr. Mert Fırındaoturan, implant operasyonunun detaylarını anlattı.

Eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen vida şeklindeki diş kökü (implant) ile birlikte eksik dişler tamamlanıyor ve estetik bir görünüm kazandırılıyor. Balıkesir’de de implanta yoğun bir talep olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mesut Göktepe ilk implant uygulamasının çok başarılı geçtiğini söylerken bu uygulamayı yapan Dr. Mert Fırındaoturan’ı da kutladı. İmplant’a dair tüm bilinmeyenler haberimizde…

GÖKTEPE‘’BALIKESİR’DE YOĞUN BİR TALEP VARDI’’

Balıkesir genelinde implant için yoğun bir istek olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mesut Göktepe, ‘’Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bugün (önceki gün) hizmete başlayan implant uygulaması hastalarımızı oldukça mutlu etti. İki hastayla başlayan implant uygulamalarıyla iyi bir başlangıç yaptık. Göreve geldiğim günden beri en büyük hedeflerim arasında implantı Balıkesir’e getirmek vardı. Başlangıçta 20 hekimimiz eğitimden geçti. Şehir dışında eğitimler aldılar. Doktorlarımız çok istekli ve hevesliler. Alanlarında başarılı bir ekibimizle implant uygulamaları yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

GÖKTEPE ‘’DEVLET TARAFINDAN DESTEKLENİYOR’’

Oldukça pahalı olan implant uygulamasını devlet desteğini de alarak uygun fiyatlarla yaptıklarını söyleyen Başhekim Göktepe, ‘’Bu süreçte tarafımıza katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Atatürk Devlet Hastanesi’nin de dental tomografi yardımı oldu. Onlara da bu konuda teşekkür ediyoruz. Biz büyük ve güzel bir iş başardık aslında. Pahalı olduğu için implanttan yararlanamayan vatandaşlarımız uzman ellerde ve son derece kaliteli malzemelerle üretilmiş implantlar ile sağlıklı gülüşlere kavuşacaklar. Pahalı bir uygulama olan implantın devlet tarafından desteklenmesi de son derece önemli’’ dedi.

GÖKTEPE‘’AMELİYAT ORTAMINDA AĞRISIZ TEDAVİ’’

İmplant uygulamasının ameliyat ortamında uzman hekimler tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Başhekim Göktepe, ‘’Hastanemizde ilk implant uygulamasını başarılı hekimimiz Mert Fırındaoturan doktorumuz yaptı. Ameliyat ortamında gerçekleşen bu başarılı operasyon sayesinde neler yapabileceğimizi gördük. Balıkesir’de diş sağlığı anlamında yepyeni bir döneme girdik’ dedi.

FIRINDAOTURAN ‘’İMPLANT YAPTIRMAK İSTEYENLER HİÇ BEKLEMESİN’’

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki başarılı ilk implant uygulamasını yapan Hekim Mert Fırındaoturan, implant yaptırmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Fırındaoturan, ‘’İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş kökü. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılıyor ve implantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksek oluyor’ dedi.

KİMLERE UYGULANABİLİR?

İmplantın tek dişi olmayandan hiç dişi olmayan hastalara kadar pek çok uygulama alanı olduğunu söyleyen Hekim Mert Fırındaoturan şu ifadeleri kullandı; ‘’İmplant, diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulması nedeniyle; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabiliyor. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir. Gerek çiğneme hissinin normale en yakın olması, gerekse diğer dişlere müdahale etmeden tedavi imkanı yaratması nedeniyle implant çok tercih ediliyor’’

İMPLANT HANGİ DURUMLARDA YAPILMALI?

Diş sağlığının çok önemli olduğunu söyleyen Fırındaoturan, ‘’Diş eksikliği aslında vatandaşların yaşam kalitelerini de düşürüyor. Konuşma bozuklukları yarattığı gibi çene ekleminde de sorunlara neden oluyor. Estetik problemleri de barındıran bu durum tedavi edilmezse kişilerde güvensizlik de yaratabiliyor. O nedenle ihmale gelmeyecek diş sağlığı için en uygun yöntem olan implant kullanılabilir’’ şeklinde konuştu.

COŞKUN ‘’ALNIMIZIN AKIYLA’’

Hastanelerinde gerçekleşen ilk implant uygulamasının çok başarılı geçtiğini söyleyen Periodontol Eylem Coşkun, ‘’İmplant uygulanırken yandaki dişlere zarar verilmiyor. Psikolojik, fizyolojik ve estetik olarak çok başarılı bir sonuç elde ediliyor. Bu nedenle biz de hastalarımıza implantı öneriyoruz. İlk implant ameliyatlarından alnımızın akıyla çıktık. Başarılı ve alanında uzman hekim arkadaşlarımızla implant uygulamasında çığır açacağımıza inanıyorum’ dedi.

VATANDAŞ NE DEDİ?

İmplant uygulaması için hastaneye gelen ve tedavi olan Berna Sezer şu ifadeleri kullandı; ‘’Benim diş eksikliklerim var. Bunun acısını çekmek çok zor. Bazen bu acıdan uyuyamıyorum, konuşamıyorum ve yemek yiyemiyorum. Tedavi yöntemlerini çok araştırdım. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne geldiğimde de doktorlarımız implantı önerdiler ve ayrıntılı olarak anlattılar. Ben de implant yaptırmak istiyorum. Tedavime başlayacağım. En az acı ile dişlerime kavuşacağım günü bekliyorum. Ayrıca bu uygulamayı özel hastaneler çok yüksek fiyatlarla yaparken Devlet Hastanemizde bu kadar uygun bir fiyat olmasına çok sevindim. Ayrıca Devlet Hastanesi olduğu için hekimlerimize de hastanemize de güveniyoruz’’ Fatma Kara’nın Özel Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu