Özel HaberlerÇocukça

BALIKESİR’DE İLK VE TEK GÖRME ENGELLİLER SINIFI

23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu’nda bulunan Görme Engelliler Sınıfı Balıkesir’de ilk ve tek. Engelleri tek tek kaldıran öğrenciler, yetenekleri ve ilgilerine göre derslerde büyük bir başarı gösteriyorlar. İlköğretim düzeyinde eğitim alan öğrencilerin en büyük endişesi ise mezun olduktan sonra ortaokul düzeyinde bir görme engelliler sınıfı olmaması…

Herkesin eşit eğitim hakkı vardır. İçinde öğrenme aşkıyla yanıp tutuşan evlatlarımız her türlü engeli ortadan kaldırıyorlar. 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu’nda yıllardan beri süregelen Görme Engelliler Sınıfı’nda görme engeli bulunan öğrenciler eğitim alıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen özel ders materyalleriyle eğitim alan birbirinden başarılı öğrencilerin hayallerini merak ediyor musunuz? Yaşlarından çok daha büyük bir başarıya imza atan ve önlerindeki tüm engelleri kaldırarak eğitimlerine devam eden çocuklar, hayallerini ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda paylaştılar.

Sahra Kesikkulak: “Ben 8 yaşındayım. Matematik dersini çok seviyorum. Büyüyünce de Öğretmen olmak istiyorum. Bunun için de çok ders çalışıyorum. Arkadaşlarımın da bol bol ders çalışmasını isterim. Çünkü çok ders çalışırsak başarılı olabiliriz.”

Ömer Faruk Hoşgör: “Ben 7 yaşındayım. Tüm dersler çok güzel. Yazıyla ve harflerle ilgili olan dersleri çok seviyorum. Ders çalışmak çok güzel. Ben Fenerbahçeliyim. Büyüyünce de kamyon şoförü olmak istiyorum, bence araba kullanmak çok güzel.”

Hatice Başak Esen: “4. sınıfa gidiyorum, 10 yaşındayım. Ben bütün dersleri çok seviyorum ama en çok müzik ve resim derslerini seviyorum. İleride Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum. Okulumu, öğretmenimi ve arkadaşlarımı da çok seviyorum.”

Hasan Şahin: “9 yaşındayım. Okulumu çok seviyorum. Ben müzik, Türkçe ve resim derslerini çok seviyorum. Büyüyünce de polis olmak istiyorum. Okulda vakit geçirmek ve ders öğrenmek çok keyifli.”

Yusuf Ahmet: “Ben okulumu da derslerimi de çok seviyorum. Burada olduğum için mutluyum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu