GündemDünyadan HaberlerEğitim

BALIKESİR’DE Kİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER

Uluslararası öğrenci olarak nitelendirdiğimiz öğrenciler Balıkesir’i tercih ediyor mu? Etmesi için ne gerekiyor? Balıkesir Valisi, Büyükşehir, rektör herkes elinden geleni yapmalı diyen Öğrenci Dernekleri ise, “ Balıkesir kaybederse kim kaybedecek? Bunu canlandırmak istiyoruz.” Diyor.

Balıkesir’de ki Uluslararası öğrenci niteliğindeki gençler Balıkesir’den memnun. Balıkesir insanının sıcakkanlı ve yardımsever olduğunu ifade eden öğrenciler Balıkesir’i unutmayacağız diyor.

Somali, Azerbaycan ,Fas, Türkmenistan ve pekçok ülkeden Balıkesir’e bugüne kadar diploma notları ile Üniversiteye alınan öğrenciler, Üniversite’nin sınavla öğrenci almasının Balıkesir’i tercih etme noktasında düşündürdüğünü ifade ederek Balıkesir’i tercih etmek için teşvik edilmesi ve cazip hale getirilmesi gerektiğini belirttiler.

BALIKESİR EVİMİZ GİBİ

Öğrenciler ”Balıkesir çok sıcakkanlı biryer. Balıkesir’den bazen Bursa’ya gidiyoruz ama sanki evimizden ayrılıyormuşuz gibi geliyor. İnsanlarla muhatap olduğumuzda yardımcı olmaları bizi çok memnun eden bir durum.” Diyerek, Balıkesir’de olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ve buradan gittiklerinde Balıkesir’i nasıl hatırlayacaklarını anlatacaklarını dile getirdiler.

Uluslararası Öğrenci Derneği UDEF Başkanı Abdullah Sagay, “ Uluslararası okulların okullara kabulleri üç şekilde oluyor. Biri yurtdışı Türk Akrabalar Topluluğu var. YTB Başbakanlığa bağlı. Onlar öğrencileri seçiyorlar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin burslu olarak yerleştiriliyorlar. İkinci seçenek ise Üniversite ‘ye diploma notu ile girenler. Bazı üniversiteler öğrencileri diploma notu ile kabul ediyor. Üçüncü seçenekse her okul Yabancı Öğrenci Seçme(YÖK) sınavı denilen bir sınav oluyor ve başarılı olanlar arasında tercih eden olursa kayıt yaptırıyor. Bizim üniversitemiz ise 3-4 sene öncesine kadar diploma notu ile öğrenci alıyordu. Uluslararası öğrenci demek bir şehrin reklamının bilinirliliğini de arttırmak demek.”dedi. Sagay şöyle konuştu:” Bunun için biz 4 senedir uğraş veriyoruz. Balıkesir’i öğrenciler ailelerine tanıdıklarına anlatsınlar ki tanınsın istiyoruz. Ancak şuan sınavla giren öğrenciler Balıkesir’i tercih etmemeye de başladı. Başarılı oluyor ama Bursa’ya İstanbul’a gidiyor. O puanı aldıktan sonra Balıkesir’de durmuyor. Dışarıdan gelip burada sınava giren öğrenci yok zaten. Biz öğrencinin diploma notu ile alınmasını istiyoruz ve Balıkesir’de bizim öğrenci sayımız düşüyor. Balıkesir’in tercih edilebilmesi için bir neden bulamıyoruz. Neden Balıkesir tercih edilmeli?” Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu