GündemDünyadan Haberler

BALIKESİR’DE TURİZM ETKİNLİKLERİ

15-22 Nisan’da her yıl düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri bu yılda gerçekleşiyor. Etkinliklerde bu yıl Balıkesir merkez, Sındırgı ve Edremit’te turizm odaklı faaliyetlere yer verildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda sergiler ,turizme dair panel, çeşitli yarışmalar ve şölen düzenlenecek.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası başlıyor. 42.si gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlama programı açıklandı. Bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak olan etkinlikler turizm haftasının anlam ve önemini belirten konuşmalar ve saat 10.45’te sektör temsilcilerinin Vali Ersin Yazıcıyı ziyaretleri ile sürecek.

TERMAL TURİZM VE DOĞA

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, yarın Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde saat 11.00’de geleneksel el sanatlarının sergilenmesi, Balıkesir Lisesinde saat 14.00’de turizm Lisesi öğrencilerinin resim, şiir ve kompozisyon dalında öğrencilerin gösterileri ve ödül töreni ile son bulacak.18 Nisan Çarşamba günü ise Sındırgı Belediyesi tarafından ‘‘Yağcı bedir Halısı’nın yolculuğu’’ adını taşıyan fotoğraf sergisi Sındırgı’da Akpınar yaşam merkezinde sergilenecek. Saat 14.00’de Termal Turizm alanları Sındırgı’da tanıtılacak.19 Nisan Perşembe günü Turizm girişimciliğine dair panel düzenlenerek BAUN Çağış kampüsünde konuşmacılarla turizmin her aşamasında önemli bir yer tutan konulara öncelik tanınmış olacak. Perşembe günü bir farklı heyecan daha yaşanacak. Her yıl yapılan Kaz Dağları Ot Yemekleri Festivali Edremit’te kaymakamlık tarafından Kazdağları Bilim ve Sağlıklı Yaşam Köyünde gerçekleşecek. Cuma günü doğa yürüyüşü için otobüslerle Kurtdereli spor salonu önünden hareket edecek olan istekli katılımcılar için Çataldağ-Yaylabayır- Çobandede parkurunda yürüyüş yapılacak. Saat 15.00’de Edremit Yörük Türkmen Şöleni ile Turizm Haftası Etkinlikleri programı son bulacak.

Haber: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu