GündemÖzel Haberler

”BALIKESİR’İ İŞİ BİLEN YÖNETSİN”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan, İnşaat Mühendisleri ile teknik çalışanların iş yapamadığını ve zor durumda olduğunu söylerken, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. MERHABA’ya konuşan Özcan, ‘‘İş bilen Balıkesir’i Yönetsin’ dedi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan,  yaklaşan yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ‘İşi bilen, liyakat sahibi kişiler Balıkesir’i yönetmeli’ diyen Özcan, seçilecek olan yeni yönetimin, meslek odaları ile işbirliği halinde olmasının önemine değindi. İmar barışını desteklemediklerini söyleyen Başkan Özcan, Çamlık projesini de MERHABA’ya değerlendirdi.

‘‘DONANIMLI YÖNETİCİLER İSTİYORUZ’’

31 Mart’ta yapılacak seçimlerle ilgili konuşan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan, ‘‘Yerel seçimler yaklaşıyor ve adayların açıklanmasını da merakla bekliyoruz. Tabi adaylar çeşitli vaatlerde bulunacak ve yapacaklarını anlatacaklar. Bu noktada en önemli konu adayların teknik bilgi ve becerilerinin olması. Balıkesir’i yönetmek için liyakat sahibi olmak gerekir. Çalışan birim müdürlerinin kendi branşında en iyileri olması gerekir. Her belediye içerisinde teknik elemanların kendi branşında olması şart. Belediye Başkan Yardımcıları kendi branşında olmalı. Balıkesir’i bilmeyen, başka illerden getirilen Başkan Yardımcıları olmamalı. Gerekli mühendislik becerileri bulunmalı. O zaman projeler de daha kaliteli hale gelecektir’’ ifadelerini kullandı.

‘‘BALIKESİR’E İHANETTİR’’

Başkan Özcan, ‘‘Başka şehirlerden gelen kişilerin, belediyede yönetim kademelerinde bulunması Balıkesir’e ihanettir. Çünkü gelen kişi Balıkesir’i bilmiyor, şehrin yapısını, geçmişini ve kent tarihini bilmiyor. Ondan sonra da projeler yapıyor. Bu kabul edilemez’’ şeklinde konuştu.

‘‘İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ’’

Yerel yönetimlerde en büyük eksikliğin meslek odaları ile işbirliğinden kaçınılması olduğunu söyleyen Başkan Özcan, ‘‘Yerel yönetimlerin meslek odalarıyla işbirliği içinde olması gerekiyor. Biz kimseyle kavgalı değiliz. İşbirliğine açığız. Herhangi bir projede, alanımızda yapılan çalışmada elbette bize danışılmasını isteriz ve bu noktada hiçbir işten de kaçmayız. Sürdürülebilir ve doğru hedefler nezdinde ülke yönetmek istiyorsak dikkat etmemiz gereken şeyler var. Biz Balıkesir’de 1.500 Türkiye genelinde ise 140 bin üyesi olan bir meslek odasıyız. Ve her zaman işbirliğine hazırız’’ dedi.

‘‘KEŞKE YAPILMASAYDI DENİLEN PROJELER VAR’’

İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan, ‘‘Şehrin yapısına uygun, sürdürülebilir ve doğru projeler olmalı. Nitekim baktığımız zaman keşke yapılmasaydı dediğimiz projeler var. Gençlik Merkezi önünde Otel Basri kavşağında yapılan üst geçidin orada çok fazla kaza oluyor. Sistemli ve doğru proje yapılmalıydı. Bu noktada da belediyelerin, meslek odaları ile işbirliği yapmasının önemi ortaya çıkıyor’’ dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu