GündemGörüntülü Haberler

Balıkesir’in en büyük köprülü kavşağı hizmete girdi

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kentin en büyük köprülü kavşağı hizmete girdi. Kavşakta incelemlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, kavşağın kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Balıkesir’in en büyük köprülüğü kavşağı olan Adliye Kavşağı bu sabah saatlerinde trafiğe açıldı. 2 geliş, 2 gidiş olmak üzere duble yol olarak uzun yıllardır Balıkesirliler’e hizmet veren eski yolun Adliye, Şehir Hastanesi’nin aynı bölgede olması ve yine aynı bölgede alışveriş merkezinin açılacak olması nedeniyle trafikte yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçecek olan Adliye Kavşağı, bundan sonra 8 şeritli olarak hizmet verecek. 2’şer şeritle 2 yan yolu da bünyesinde barındıran yol, 2’şer şeritli köprüyle şehiriçi trafiğine kalıcı bir çözüm getirecek.

BALIKESİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Adliye önünde yapımı tamamlanmak üzere olan Köprülü Kavşak çalışması hakkında bu bölgenin önemine değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kavşakta incelemelerde bulundu. Kavşağın şehir trafiğini rahatlatacağını ifade eden Kafaoğlu, “Şehrin Karesi bölgesinden, Paşaalanı Mahallesi’nden araçların burada ışığa takılmadan yollarına devam edecek olmaları da şehir trafiğini rahatlatacak. Özellikle alışveriş merkezide açıldıktan sonra orada 150 ayrı işyeri olacak. Buralarda 1.500 kişinin çalışması söz konusu. 1.000 yataklı şehir hastanemiz, personeliyle birlikte ortalama günlük 10.000 poliklinik yapıyor. Bir de refakatçisi gelse ortalama 20.000 kişi bu tarafa geliyor. Bu nedenle kavşak oldukça önemliydi. Kısa sürede bu kavşağı tamamlayarak Balıkesir halkının hizmetine sunmuş olacağız. Emeği geçen arkadaşlarımızı yüklenici firmayı ve personelini, Fen İşleri Daire Başkanlığımız ve Kent Estetiği Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimizi kutluyorum.” dedi.

YAKLAŞIK 30 MİLYON’A MAL OLDU

Adliye binası önündeki köprülü kavşağın yapım maliyetinin yaklaşık olarak 30 milyon TL civarında olduğu öğrenilirken; kavşaktaki yolların toplam genişliğinin 16 metre olduğu ifade edildi. Köprülü Kavşak çalışmasındaki toplam yol uzunluğu 1.240 metre olarak açıklanırken; 1,5 metreden 2 ayrı kaldırım ve 1 metre genişliğindeki orta refüj çalışması da projenin içinde yer alan detaylar arasında yer aldı. Köprülü kavşakta 2’si kenar ayak olmak üzere toplam 10 ayak bulunduğu ifade edilirken; ayak açıklığı 27,35 metre, köprünün genişliği ise 20 metre olarak açıklandı. Köprünün toplam uzunluğu 643,5 metre, köprünün yaklaşım duvar uzunluğu ise 315 metre.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu