Gündem

Balıkesir’in en lezzetli ürünleri pazarda

Pazar tezgahlarında yeşil ve kırmızı renkli ürünler adeta yarışıyor. Biber fiyatları 2-3TL arasında değişirken Domates fiyatlarıysa 1,5 tl ve 3tl arasında çeşidine ve büyüklüğüne göre fiyat farkı ile satışa sunuluyor.

Pazar tezgahları renklendi. Karpuz, kavun, kiraz, erik, çilek ve hatta avakadonun satıldığı Pazar tezgahlarında müşteriler pazardan memnun.Konuyla ilgili olarak Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Ayhan Baydan Ramazan ayının bereketinin pazarlarda da kendisini gösterdiğini ve pazarcıların en iyi ürünleri getirerek Balıkesirliye sunduklarını belirtti.

Serkan Seyhan: 20 Senedir pazarcılık yapıyorum. Ara dönem olduğu için fiyatlar değişken olabiliyor. Domates fiyatı bazen eleştiriliyor.Ama herkeseye uygun diyebileceğimiz fiyatlar var.

Ferit Zengin: Ben 37 senedir pazarcılık yapıyorum. Şu sıra ara dönem olduğu için fiyatlar biraz daha durgun. Üretimlerimiz iyi. Vatandaşlarımız alışverişlerini yapmak için pazarlara gelsinler istiyoruz. Üreticiye destek vermelerini isteriz.

Halime Coşkun: Biber satıyorum.Fiyat 2,5 lira. Bu dönem ihracat olduğu için domatesin fiyatı yükseldi. Sarıkız fasulyesi geldi. Yeşillikler 1-2 lira. Marul 1 lira. Sarımsaklar 2 liradan başlıyor. Kepsut’tan, Halalca’dan, Ayşebacı’dan ürünler getiriyoruz. Günlük taze sebze ve meyveleri tezgahlarımıza getirip satışa sunuyoruz. Vatandaşlarımızın alışveriş merkezleri yerine evlerine yakın semt pazarlarına gitmelerini istiyoruz. Üretime ve üreticiye destek olundukça Balıkesir de kalkınacaktır.

Kevser Knaıkbaş: Ben yaklaşık 20 yıldır pazarcılık yapıyorum. Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri satıyoruz. Bizim kullandığımız su bile içme suyu. Kuyu suyumuzun üstü kapalı. Herhangi birisi gelip içerisine bir şey atmasın diye üstü kapaklıdır kuyumuz. Biz yaptığımız işi temiz yaparız. Sebze ve meyveleri yetiştirirken de herşeyin hijyenik ve sağlıklı olmasına özen gösteriyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Üçpınar köyünden geliyorum ben. Marul, maydanoz, sarımsak ve yeşilliklerimiz var. Marullar 2 liradan başlıyor. Taze ıspanaklarımız 2 lira. Maydanoz 75 kuruş. Fiyatlarımız çok makul. Tüketicilerimiz marketlere gideceklerine pazarlara gelsinler hem taze hem de çok uygun fiyatlara ürün bulabilirler.Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu