GündemEğitim

BALIKESİR’İN TÜBİTAK’TAKİ BÜYÜK BAŞARISI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve temel amacı gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmak olan “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda öğrenciler biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, yazılım ve teknolojik tasarım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile yarıştılar.

Özgünlük, yenilikçilik, yararlılık (örneğin ekonomik, sosyal), uygulanabilirlik, özümseme ve hâkimiyet, kullanılan bilimsel yöntem gibi kriterlere göre değerlendirilen projeler, 25-28 Şubat 2019 tarihlerinde bölge finallerinde sergilenecek. 25-28 Şubat 2019 tarihlerindeBursa’da düzenlenecek Bölge Finalinde sergilenmeye hak kazanan 100 projenin 27 tanesi Balıkesir’e ait.

HEDEFİMİZ DÜNYA İLE YARIŞMAK

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bursa Bölge Finalinde sergilenmeye hak kazanan 100 projenin 27 tanesinin Balıkesir’imize ait olması bizler için büyük bir gurur. Bize bu gururu yaşatan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize ve AR-GE Birimizin değerli çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyorum.

Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’un Balıkesir’i ziyaretlerinde ifade etmiş oldukları üzere Balıkesir’in hedefi artık Türkiye ile değil dünya ile yarışmak. Zira bizim dünya ile yarışabilecek okullarımız, dünya ile yarışabilecek öğrencilerimiz var. TÜBİTAK’taki başarılarımız da bunun bir kanıtı:

2014-2015 eğitim-öğretim yılında TÜBİTAK´ta kabul edilen proje sayılarımız 4 iken; 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 13; 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 21; 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 17; bu yıl, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 27’ye olmuştur.

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonundaki hedefler doğrultusunda eğitimde çok daha güzel başarılara imza atacağımıza, Balıkesir’imizi eğitimde marka bir şehir yapacağımıza yürekten inanıyorum.

Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, eğitimi bu şehrin birinci ve en öncelikli meselesi haline getiren Valimiz Sayın Ersin YAZICI’ya da bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu