GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

BALIKESİR’İN YARINLARI İÇİN ÇOK CİDDİ GAYRETLERİ VAR

Vali Ersin Yazıcı, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Yemen, Fas ve Moritanya’dan gelen iş adamları ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında kabul etti.

Vali Ersin Yazıcı, konuklarını ” Türkiye’yi Doyuran İl Balıkesir’e hoş geldiniz” diyerek karşıladı.
Ziyarette Arap dünyasının gönül coğrafyalarında olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, “Arap misafirlerimizin bölgemizi, ilimizi yoğun bir şekilde ziyaret etmeleri bizleri mutlu ediyor. Arap yatırımcılar da, ilimizde önemli yatırımlar planlıyor. Arap sermaye sahibi işadamları ile işbirliğine açığız” dedi.

YAPILACAK YATIRIMLAR REFERANS OLACAKTIR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, “Çeşitli ülkelerden gelen yatırımcıların bu anlamlı ziyareti bizleri memnun etmiştir. Umarım bu ziyaret büyük işbirliği için bir vesile olur. Yapılacak yatırımlar başka yabancı yatırımcılara da referans olacaktır. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

TURİZM İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ POTANSİYELİ VAR
Balıkesir’in turizm ve tarım yapısı hakkında da bilgi veren Vali Yazıcı, “Balıkesir’in turizm ile ilgili çok önemli potansiyeli var ve bunu da her gün geliştiriyor. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve dört mevsim turizm imkânlarına sahip Balıkesir’de hem yerli hem yabancı turizmden hak ettiği payı almalı. Ayrıca Balıkesir özellikle Türkiye’de tarım ve hayvancılık ile öne çıkmış bir kent. Balıkesir’in yarınları için çok ciddi gayretleri var.” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Arap yatırımcılara Balıkesir’in avantajlarını anlatan Vali Yazıcı, “Balıkesir’in neresinde yatırım yaparlarsa yapsınlar biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

HEM ŞEHRİN HEM DE ÜLKE EKONOMİSİ ADINA ÖNEMLİ GELİŞMELER
Arap yatırımcıların Balıkesir’de yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduklarını açıklayan Vali Yazıcı, “Farklı ülkelerden işadamlarının yatırım yapmak için ilimizi ziyaretleri bizleri son derece mutlu etti. Balıkesir’i gezerek, incelemelerde bulundular ve çok beğendiklerini, çok etkilendiklerini dile getirdiler. Önemli yatırımlar planlıyorlar. Balıkesir ziyaretlerinin netice vereceğine inanıyorum. Arap ülkelerinden gelen dostlarımızı yatırımcı olarak görmek istiyoruz. Balıkesir’in daha ileri bir noktaya atılım yapacağını düşünüyorum, çünkü burası sanayisini ve tarımını geliştirmek ile birlikte çok önemli bir lojistik yerde bulunuyor. Önemli bir ulaşım noktasında hem karayolu, hem demiryolu, hem havayolu açısından hem de denizyolu açısından çok önemli yol ağları üzerinde yer alıyor ve bu konuda da gelişmeler devam ediyor. Balıkesir ekonomisini ülkemiz ve şehrimiz için daha fazla katma değer üretecek bir hale getireceğiz. Bunlar hem şehrin hem de ülke ekonomisi adına çok önemli gelişmeler” diye konuştu.
Ziyaretçiler, yapılan bu çalışmalarla ilgili kendilerine verilen bilgiler ve yatırımcıların davet edilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek Valilik makamından ayrıldılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu