GündemDünyadan HaberlerEğitim

BALIKESİRLİ ÖĞRENCİLER COŞTURDU

“fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın eleme heyecanı, toplam 199 okuldan 1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemeleriyle tamamlanırken, Balıkesir’den 22 lise finale kalmak için kıyasıya yarıştı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu ve End Productions; fizy sponsorluğunda gerçekleşen yarışmanın 21. yılında, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

İzmir elemelerinde Balıkesir’i Gönen Mustafa Uşdu Anadolu Lisesi, Özel Ekim Temel Lisesi &Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Abidin Pak- Pakmaya Anadolu Lisesi, Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi & Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi & Edremit Anadolu Lisesi, Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Özel Balıkesir Karesi Temel Lisesi & Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi& Balıkesir Lisesi, Ayvalık Anadolu Lisesi, Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi, Gönen Anadolu Lisesi, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi&Cunda Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Özel Balıkesir Açı Anadolu ve Fen Lisesi,Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi&Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Bandırma Ayyıldız Anadolu Lisesi, Enerjisa Bandırma Fen Lisesi temsil etti.
6-7 Nisan tarihlerinde İzmir Arena’da gerçekleşen ve 21 ilden 199 okulun sahne aldığı elemelerde; Balıkesir’den 22 lise, finale kalmak için kıyasıya yarıştı.

1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemelerinde Balıkesir’in yanı sıra; Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Manisa, Muğla, Sakarya ve Uşak’tan gelen öğrenciler 2 gün boyunca hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı.

SIRA FİNALİSTLERİN BELLİ OLMASINDA!

Liseli müzisyenlerin, finale kalmak için bütün hünerlerini sergilediği yarışmanın; İstanbul, Ankara ve son olarak İzmir’de yapılan elemelerinden sonra sıra, ön jürinin performans değerlendirmesine geldi. Türkiye’nin en önemli müzisyen ve sanatçıları, elemelerde profesyonel olarak video kaydına alınan okulları izledikten sonra, finale kalan okulları belirleyecek.Ayrıca; bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ilave olarak, fizy uygulaması üzerinden seçilen 6 finalist daha eklenecek.

İZMİR ELEMELERİNİN PERFORMANSLARI FİZY’DE!

Müzik aşkıyla yanıp tutuşan gençler, gerçek müzik deneyimini bu sene fizy ile yaşamaya başladı. fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın İzmir elemelerinde yer alan 199 performansın videosu, fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak. Videolara eklenen “beğen” özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca; aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatını yakalayacak.

HAYALLERİ SÜSLEYEN ÖDÜLLER

‘’fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması” için 81 ildeki 8.000 liseli yarışmacıyı, birbirinden değerli ödüller bekliyor. End Productions tarafından, 21 yıldır başarı ile organize edilen yarışmanın ödülleri arasında; fizy’den cazip para ödülleri, eğitim sponsoru Okan Üniversitesi tarafından, 3 öğrenciye karşılıksız olarak verilecek eğitim bursu da yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu