Gündem

BALIKESİRLİNİN ÇÖMERT SOFRASI BEKLENEN SAHUR

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan Ayında da Türkiye’de ilk sahur programını düzenleyen Altıeylül Belediyesi bu senede düzenlediği mütevazi sahur programı ile vatandaşları mest etti.

 

Ramazan ayında sahur programı ile farkındalık yaratan Ramazan ayının değerleri ve Balıkesir’’de sanatçı Yusuf Dede Bestekar ve Cumhurbaşkanlığından ödül alan bir koro’nun yöneticisi Sıtkı Sahil’de Balıkesir’de yaşayan değerler olarak sahur programının özde halkta buluştuğu bir geceyi Balıkesirlilere yaşattı.

 

 

RAMAZAN RUHUNU YAŞATTILAR

 

**2’inci Gündoğan Mahallesi Cuma Pazarında düzenlenen sahura halk adeta koşarak geldi. Balıkesir’in değerlerinin yaşatıldığı bir geceye şahitlik eden vatandaşlar arasında Cezmi Yörük, ‘ sahur programına geçen yıl katılamadım duymuştum ama gidemedim. Hep merak ediyordum bu sene nasip oldu. Bana eski yıllarımı hatırlattı. İftarlarda buluşulur ama sahur apayrı güzellikte olurdu. Sahurda komşu komşusunun hazırladığı sofraya konuk olurdu. Çocukluğum böyle geçti. Burada da büyük sofralarda bütün Balıkesirli komşular buluşmuş gibi.’ dedi.

 

“RAMAZANA YAKIŞAN BİR ORGANİZASYON”

 

**Vali Ersin Yazıcı“Altıeylül Belediyesi’nin güzel sahur programında sizlerle birlikte olduğumuz için mutluyum. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve ekibini kutluyorum. Binlerce insanı biraraya toplayan ve ramazan ayının finaline yakışır güzel bir organizasyon olmuş. Rahmet ve bereket ayında tüm kardeşlerim ibadetlerini yaptılar, fakir-fukara ile gönül bağlarını pekiştirdiler, müşkil durumdaki insanlara el uzattılar. Bir ve beraber bir şekilde gönül sofralarında buluştuk. Tuttuğumuz oruçların kabul olması dileğiyle, hepinizin Ramazan Bayramını kutluyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum”

 

 

 

KURAN TİLAVETİ VE İLAHİLERLE SAHUR

Altıeylül Belediyesi 2. Gündoğan Mahallesi Cuma pazarında sahur programı düzenledi. Vali Ersin Yazıcı, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, BAUN Rektörü Kerim Özdemir, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarımızın katılımı ile niyetlenildi. Kuran-ı Kerim tilaveti, semazen gösterileri ve dualarla birlikte sahur programı gerçekleşerek, ikram çeşmesinden vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikram edildi. Diğer yandan Solist Yusuf Dede’nin ilahileri mest etti. Sahura katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar sahur programının ev sahibi olan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na güzel bir organizasyon gerçekleştirdiği için teşekkürlerini ilettiler.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sahur yemeğinde konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken sahur programında biraradayız. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Ülkemizi parçalamak, bölmek isteyenlere fırsat vermesin. Bu yüce Türk milleti tarihi boyunca kendilerine yapılan saldırıların hepsini püskürtmüştür. Bunu nasıl başarıyoruz, bir ve beraber olunca, kardeş olunca, hep beraber Türkiye olunca başarıyoruz. 80 milyon vatandaşımız şehit olmaya hazır. Ölümden korkmayan bir milleti dize getiremezler, ezanımızı susturamazlar, bayrağımızı indiremezler, vatanımızı bölemeyecekler. Daha nice Ramazanlara, bayramlara ulaşmak dileğiyle” dedi.

 

SAHURDAN NOTLAR

 

*Sahur programına muhtarlar özel ilgi gösterdi.

*Vali Ersin Yazıcı Ramazan ayına yakışan bir organizasyon ve burada bulunmaktan dolayı mutluyum dedi.

*Sahur ‘da hafif ve sıcak çorba,yumurta,peynir,zeytin,simit,poğaça,bal,reçel vb çeşitler verildi.

*Pazar alanına kurulan şerbet çeşmesinden Ramazan şerbeti aktı.Ramazana özel hazırlanan şerbet ikram edildi.

* Solist Yusuf Dede’nin ilahileri mest etti. Semazenler ilgiyle izlendi.

*Bestekâr Şef Sanat Yönetmeni Sıtkı Sahil program boyunca kusursuz bir organizasyon örneği sundu.

*Müzisyenlerin profesyonelliği ve ciddiyetleri dikkatlerden kaçmadı.

*Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘Türk Müziği’ne emeği büyük olan Sıtkı Sahil ve ekibine gerektiği özen ve ilgiyi sahip çıkmayı ne yazık ki yeterli ölçüde Balıkesir olarak sağlayamıyoruz dedi.

*Balıkesir’in değerlerinin sahur programında yaşatıldığı yapılan konuşmalarda belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu