SporGündem

Balıkesirspor Antalya Kamp Günlüğü

BALIKESİRSPOR ANTALYA KAMP GÜNLÜĞÜ

 

Balıkesirspor’un hafta sonu deplasmanda oynayacağı Ümraniyespor maçına dek sürecek Antalya kampı devam ediyor. Eray’la yaşanan maddi krizin aşılması ile şimdilik takımda problem yaşayan futbolcu kalmadı. Kampa N.Dongala dışında tüm futbolcuların katıldığı kampta Teknik Direktör Can Cangök’ten takımın son durumu hakkında bilgi aldık. Futbolcularının özverili şekilde çalıştıklarını dile getiren Cangök: “ Bugün 11’nci antrenmanımızı yaptık geldiğimizden beri. Biliyorsunuz Pazartesi günü buradaydık. Altınorduspor ve Sivasspor ile birlikte Antalya’da kamptayız. Takımların çoğu burada. Hava şartları diğer illere göre daha iyi olduğu için burayı tercih ettik. Balıkesir’de şu an kar var. Dolayısıyla biz çalışamayacaktık. Yani onun eksikliğini çekecektik. Birçok oyuncumuz buraya uçakla gelebildiler zaten. Burada toplandık. Diğer takımlar da böyle yapıyor. Şansımıza havalar da birkaç günlük rüzgarın haricinde pek sıkıntı olmadı. Oldukça güzel çalıştık. Tek sıkıntımız zaruretten geç gelen oyuncularımız oldu. İshak’ın çocuğu hastalandı ve üç gün geç geldi. Eray’ın biraz sıkıntıları vardı. Eray, onunla ilgili geç geldi”

 

ABDÜLKADİR VE CÜNEYT TEKRAR TAKIMDA

Takımın kampına genç oyuncularında dahil edilmesine değinen Cangök, alt yapı futbolcularının bu sayede tecrübe edinmelerini amaçladıklarını söyledi. Tam kadro olarak güzel bir ortamda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Cangök:”Onun haricinde kampa gelirken alt yapımızdan futbolculardan da aldık kadromuza.  Yabancılar üç gün ertelemeli geldi. Onların da geldikleri yerde sıkıntıları vardı. Ancak toparlandık. Birkaç gündür tam kadro toparlandık. Kadromuzu kurduk.  Onun dışında şu an bir problem yok gibi gözüküyor. İkinci devreye hazırız. Biz buraya da kısıtlı bir kadroyla geldik zaten. Sakatlıklar filan da olmuştu. Cezalı duruma, sakat duruma düşen de oluyor. En azından şimdi Cüneyt, Abdülkadir tekrar takıma döndü. Bunlar tabi yönetimsel şeyler. Geçmişleriyle ilgili bilgi var. Abdülkadir de ben geldiğimde hemen kadro dışı kaldı. Onun dışında Abdülkadir yıllardan beri bildiğim bir oyuncuydu. Hatta geldiğimde benimle birlikte olduğu sürede ona süre de vermiştim. Samsun maçında ona süre de vermiştim 10,15 dakika. ‘Çıkmak istiyorum. Ayrılmak istiyorum ’ gibi laflar yaptı. O zamanlar öyle düşündüler, ancak şimdi tekrar takımdalar” diyerek iki futbolcunun da tekrar aralarına katıldığını söyledi.

 

ERKUT GÜÇSÜZ BU SEZON OYNAMASI BİRAZ ZOR

Eskişehirspor’dan transfer edildiği konuşulan Erkut konusunda da çarpıcı açıklamalar yapan Teknik Direktör Can Cangök:” Erkut’un oyun zekası, top tekniği üst seviyelerde bir oyuncu. Milli Takımlarda oynamış bir oyuncu ama geçen sürede mutlaka kendi hataları da vardır. Fiziksel açıdan büyük güç kaybetmiş bir oyuncu. Onu tekrar yakalayabilmesi için çok çalışması lazım ama bunu telafi etmesi için 15 gün yeterli değil. Erkut’un oyunculuğunu da çok iyi bilmiyorum onun için de bir şey söyleyemem. Bundan üç, dört sene evvelki resmiyle şu anki resmi arasında dağlar kadar fark var. Daha zayıflamış, daha bir erimiş gördüm ben onu. Sezon başlarında belli takımlarda geçirmiş. Oradan bakınca futbola, hayata küsmüş gibi gördüm onu. Bu yetenekli oyuncuları kazanmak kolay değil. Kazanıp ta kaybetmemekte çok önemli. İnşallah bu sezon içinde iyi bir toparlanma yapar da gelecek senelerde Balıkesirspor’a daha fazla katkı sağlayacak sporculardan olabilir.  Bu potansiyel var ama şu an bize katkı sağlayacak bir potansiyele sahip değil ama zaman ne gösterecek bilinmez. Onun için güçlenmesi lazım. Gücünü de uzun süre kaybettiği için bunu da uzun süre yapması lazım. Temel kuvvetini kaybetmiş çünkü.”

 

ERKUT’LA İLGİLENİYORUZ AMA O DA İSTEMELİ

Erkut’la yakından ilgilendiklerini ancak bu ilginin karşılıklı olması gerektiğini ifade eden Can Hoca:” Tabi top tekniği müthiş bir oyuncu. Balıkesirspor’a ileriki dönemlerde çok büyük katkı sağlayabilir eğer bu sezonunu iyi geçirirse. Belki zaman zaman pes edebilir, bu süre alabilir. Kadroya girebilir ama bu hep ona bağlı olan şeyler.  Biz kazanmak için elimizden geleni zaten yaparız. Oynarsa birşeyler kazanacak. Herşeyden evvel oynamak zorunda. Yetenek olarak kaybedilmemesi gereken oyunculardan bir tanesi. Emre Belözoğlu tarzında bir oyuncu. Ama Emre Belözoğlu’ndan biraz farklı. Sol ayaklı, ayağını çok iyi kullanıyor. İnşallah kazanırız yani. Ben kazanmak için herşeyi yapma taraftarıyım. Balıkesirspor için de Erkut için de iyi olur inşallah. Onun dışında Muhammet Can daha önce Balıkesirspor ‘un alt yapısından Beşiktaş’a gitmiş bir oyuncu. Beşiktaş’ta Yasin Sülün Hoca, çocuklara ‘Kendinize kiralık yerler bulun diye’ konuşulmuş. İzin almışlar. O da transfer açılırsa bize gelecek. O da çok iyi bir oyuncu. Bizim oyuncumuz zaten. En azından onu da kazanmış olacağız. “ dedi.

Balkes kamp günlüğü haberi yarın devam edecek…

 

Haber ve Fotoğraflar: İsmail Koca

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu