GündemEkonomiGörüntülü Haberler

BALIKLAR DİLE GELDİ

Tezgahlar balık ile dolarken, tezgahta hamsi bereketi yaşanıyor. En düşük fiyatlı balığın sardalya olduğunu söyleyen Balıkçı Hayri Atıcı, Çinekop’un ise cep yaktığını söyledi. Atıcı, taze balık seçmenin püf noktalarını MERHABA okurlarıyla paylaştı.

‘‘EN ÇOK HAMSİ TERCİH EDİLİYOR’’

Balıkesirlilerin en çok hangi balıkları tercih ettiklerini söyleyen Balıkçı Hayri Atıcı, ‘‘Şu günlerde balık çok fazla tercih ediliyor. Vatandaşlar en çok hamsi ve istavrit alıyorlar. Fiyatları uygun ve kolay pişirilebiliyor diye hamsi ve istavrit tercih ediliyor. Bunun yanı sıra zevke göre karides, çinekop, çupra da alanlar var. Ayrıca hamsi her zaman en çok tercih edilen balık olmuştur’’ ifadelerini kullandı.

‘‘BALIĞIN GÖZLERİNE BAKIN’’

İyi balık seçmenin yollarını anlatan Balıkçı Hayri Atıcı, ‘‘Alınacak balığın gözlerinin dışa doğru ve parlak olması gerekir. Balığın derisinin parlak ve sert olması gerekir. Eğer parmağınız ile bastırdığınızda balığın derisinde çökme oluyorsa bu balığın bayat olduğu anlamına gelir. Eğer balığın kuyruğu balığı baş aşağı tuttuğunuzda aşağı doğru eğiliyorsa bu balık taze değildir. Çünkü taze balığın kuyruğu asla aşağıya doğru eğilmez. Balığın taze olduğunu anlamanın bir diğer yolu da solungaçlarına bakmaktır. Eğer solungaçları kırmızı ise balık tazedir. Taze balık kokmaz. Eğer balık kokuyorsa taze değildir. Balığın pulları tazeliğin en önemli göstergesidir. Eğer pullar diri ise bu balık tazedir demektir’’ şeklinde konuştu.

EN UCUZ ‘SARDALYA’ EN PAHALI ‘ÇİNEKOP’

En uygun fiyatlı balıkların istavrit olduğunu söyleyen Atıcı, ‘‘Balık fiyatlarımız balıkların çokluğuna göre değişiyor. Mesela balık çok olduğunda fiyatlar da düşüyor ama balık az ise o zaman fiyatlar yükseliyor. Mesela Sardalya şu an 10 TL, Hamsi 15 TL, Çinekop 35 TL. Levrek 27 TL, Uskumru 14 TL. Uygun balık 10 liradan satılan sardalya. En pahalısı ise 35 liradan satılan Çinekop’’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu