GündemSpor

BALKES BUNU HEP YAPIYOR

 

Rakibiyle yaptığı 20 maçın 11’inde sahadan galip ayrılan Balıkesirspor, dün gece Bolu deplasmanında 5’nci kez sevinen taraf oldu. 1985 yılından beri renktaşı Boluspor’a Bolu’da  kaybetmeyen Balkes, M.Otoo ve Abdülkadir’in duble yaparak 4 gol kaydettiği deplasmandan üç altın puan çıkararak, silinen üç puanını da telafi etmiş oldu.

2:4

Boluspor:            4 Dk Bentley

                           62 Dk Caner

Balıkesirspor:   5-42 M.Otoo

                        37-85 Abdülkadir

 

MAÇIN HİKAYESİ

Okan Alkan ve Burak Çalık’ın kadroda yer almadığı Bolu deplasmanında, yeni kaptan Nizamettin Çalışkan önderliğinde çıkan Balıkesirspor, renktaşı Boluspor maçına düz beyaz formasıyla çıktı. Bu sezon Balkes’ten ayrılarak bir başka kırmızı beyaz forma giyen Boluspor’a transfer olan İshak Çakmak’ın eski takımına karşı ilk kez rakip olduğu maç, karşılıklı gollerle başladı. Henüz 4’ncü dakikada sağ kanadımızdan kullanılan köşe vuruşunda Rydell Poepon’un kafa vuruşunu kaleci Vukoviç çeldi. Dönen topu önünde bulan Bentley yakın mesafeden çok sert vurdu ve Boluspor’u 1-0 öne geçirdi. Golün santrasıyla atağa çıkan Balıkesirspor, Bülent Cevahir’in ortasına M.Otoo’nun mükemmel dokunuşuyla cevap verdi 1-1. Karşılıklı gollerden sonra orta saha mücadelesine dönen karşılaşmanın 37’nci dakikasında bu kez Aissati resitali vardı. Aissati soldan bindiren Foxi’yi gördü. Sıfıra inen Foxi’nin kestiği ortaya yay gibi gerilen Abdülkadir kafayı çaktı ve top ikinci kez Boluspor fileleriyle buluştu 1-2. Devre böyle bitecek derken sahanın yıldızı M. Otto defansı etrafında bir tur attırdıktan sonra ceza yayı üzerinden köşeyi gördü ve Boluspor kalecisi Ertuğrul’u bir kez daha avlayarak Balıkesirspor’u soyunma odasına iki farklı üstün götürdü 1-3.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile hızlı başlayan ev sahibi kırmızı beyazlıların atakları karşısında pozisyon vermeyen Balıkesirspor, dakikalar 57’yi gösterdiğinde Mahatmo Otoo ile dördüncü gole çok yaklaştı. Otoo’nun sol kanattan bindirmesiyle gelişen gollük pozisyonda Otoo’nun çaprazdan vuruşunda kaleci Ertuğrul topu kornere çelmeyi başardı. 62’de Rydell Poepon’un pasıyla Cüneyt Köz’ün savunduğu sağ kanattan bindirme yapan Boluspor’lu defans oyuncusu Caner Cavlan yerden köşeye vurdu, direğe çarpan top Balıkesirspor fileleriyle buluştu ve fark bire düştü 2-3. Mücadelenin ilerleyen dakikalarında beraberlik golünü arayan Boluspor baskı kurmaya çalışırken, Balıkesirspor önce savunma sonra kontrataklarla deplasmandan üç altın puanla dönmenin hesaplarını yapıyordu. Maçın sonları yaklaşırken günün başarılı ismi Abdülkadir, taçtan gelen pasla, kendi çabasıyla defansın arasından sıyrılıp ceza sahasına girdi ve kaleci Ertuğrul’la karşı karşıya kaldı. Abdülkadir topu söküp geçerken kalecinin yaptığı müdahaleye penaltı düdüğü çalan hakem Çağatay Şahan’ın kararını pozisyonun sahibi Abdülkadir değerlendirdi ve Balkes’i rahatlatan golü kaydettiğinde dakikalar 85’i gösteriyordu. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Gaziantepspor’u 2-0 yenen Balıkesirspor, deplasmanda Boluspor’u da 2-4 yenerek iki de iki yapmayı başardı. Üç puanı silindiği için 12 olan puanı 9 a düşen Balıkesirspor, aldığı bu üç puanla tekrar 12 puana yükseldi ve lig sıralamasında haftayı 10’ncu sırada tamamladı.     İsmail Koca

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu