İlçe HaberleriDünyadan HaberlerEğitim

BALYA’DA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Balya İmam Hatip ortaokulu 12 mart istiklal marşının kabulünün 97.yildonumu ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla İlçe programı düzenledi.

Programa; Balya kaymakamı Fatih Topuz, Belediye başkan yardımcısı Mehmet Emin Çolak, İlce milli Eğitim Müdürü Ümit Çelik, İlce daire amirleri, öğrenci velileri katıldı. Öğrencilerin tiyatro oyunu sergiledikleri programda İstiklal Marşı en güzel okuma yarışması da gerçekleştirildi.Yarışmada Burak Karakuş birinciliği elde etti.

ÖYLE BİR RUH Kİ YAŞIYOR

Balya Kaymakamı Fatih Topuz yaptığı konuşmada ” Mehmet Akif, istiklal marşıyla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Mehmet Akif, halkımızın gönül ve ruh dünyasını öylesine çarpıcı öylesine güzel ifade etmiştir ki istiklal marsı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yasayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu’yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur’dedi. Balya imam hatip ortaokulu müdürü Ahmet Kürcen se yaptığı konuşmada şöyle dedi:” İstiklal savaşı kuşku yok ki Türk milletinin ölüm kalım harbi olmuştur. Böyle zamanlarda milletler kendilerini var eden ve ayakta tutan esas değerlerin farkına varırlar. Mehmet akif Ersoy istiklal marsında Türk milletinin neden savaştığın neye inandığını acik bir şekilde ifade etmiştir” Dedi. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu