GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSiyaset

BANDIRMA KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN SON ADIMLAR ATILIYOR

SEMA KIRCI MÜJDEYİ VERDİ..
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, kısa zaman içerisinde Bandırma’ya yakışan bir kültür merkezi kazandırmakta kararlı olduklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ile görüşen Kırcı, yeni proje ile ilgili sürecin kısa sürede tamamlanıp yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

5,3 MİLYON LİRA ÖDENEK HAZIR
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan milletvekili Sema Kırcı, “Yıllar önce temeli atılan binada yapılan çok yönlü tetkikler sonucu inşaatın çürük olduğu ve yıkılarak tekrar yapılmasının daha ekonomik olacağı tespit edildi. Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü mevcut yapının yıkımı ile ilgili işlemleri başlattı. Geçtiğimiz ocak ayı içinde inşaat kalıntısı yıkılarak yeri temizlendi. Hazırlanan yeni proje doğrultusunda inşaata devam edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarımız Ömer Arısoy ile yaptığımız görüşme neticesinde proje ile ilgili sürecin daha da hızlandırılması ve bir an evvel yapım ihalesi sürecinin başlatılması kararı alınmıştır. Bandırma Kültür Merkezi ile ilgili 5.314.999 TL yatırım ödeneği mevcuttur. Kısa bir süre içinde projeyle ilgili süreç tamamlandıktan sonra Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yapım ihalesi sürecini başlatacak ve takibini Balıkesir Valiliği yapacaktır” dedi.

“BANDIRMA’YA KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRMAKTA KARARLIYIZ”
Kültür Merkezi’nin fiziki yapısından ve şehre yapacağı katkılardan bahseden Kırcı, şunları kaydetti: “Bandırma Kültür Merkezi’nin toplam alanı 7.793 m2, bina oturum alanı 2.509 m2 olacak, toplam kullanım alanı 6628 m2 olacak. Yepyeni bir mimari tasarımla bünyesinde 359 kişilik (+2 engelli) çok amaçlı salon, 243 kişilik (+2 engelli) toplantı salonu, okuma salonları, 280 m2’lik sergi salonu, 175 m2’lik halk oyunları çalışma salonu, 700 m2’lik kütüphane, müzik çalışma salonu, kafeterya ile idari ve teknik mekanların yer alacağı bir tesis olacak. Sonunda Bandırmamıza yakışan bir kültür merkezine kavuşmuş olacağız. Kültür merkezleri kültürel ve sanatsal faaliyetlerin bir bütünlük içinde bir araya geldiği toplumsal yaşamı zenginleştiren yapılardır. Bu yüzden 15 yıldır gündemde olan bu konuyu çözmek ve nüfusuyla sosyal kültürel seviyesiyle her türlü yatırımı hak eden şehrimize nitelikli bir kültür merkezi kazandırmak konusunda kararlıyız. Bandırmamızın kalbinde yepyeni bir tasarımla yer alacak olan merkezin, şehir hayatımıza büyük bir değer katacağına inanıyoruz.”

BANDIRMA VE BURHANİYE’YE YENİ KÜTÜPHANE MÜJDESİ
Kültür merkezlerinin yanı sıra toplumun bilgi ve kültür düzeyinin arttırılmasında bir diğer unsurun kütüphaneler olduğunu söyleyen Sema Kırcı, Kültür Merkezinin içinde yine ilçede çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan yeni kütüphane yer alacağını, ayrıca Burhaniye ilçesine de yeni bir halk kütüphanesi yapılacağını müjdeledi. Kırcı, “Kütüphanelerin niteliği sahip olduğu olanaklara bağlıdır. Kütüphanelerin hizmet verdiği yöre halkı tarafından kabul görmesinde fiziksel yapısının ve görünümünün etkisi büyüktür. Alt yapısının kullanıcıların sosyal gereksinimlerini karşılayacak biçimde planlanması, kullanıma uygun ve çekici olarak tasarlanması şarttır. Bandırma’daki kütüphaneyi Kültür Merkezi’nin içine almayı planlıyoruz. Büyükşehir olan ilimize yakışan bir kütüphane kazandırmak maksadıyla yaptığımız girişimler neticesinde mevcut İl Halk Kütüphanesi binasının yıkılması ve yerine modern bir hizmet binasının yapılması kararlaştırılmıştır. Yine Burhaniye ilçemize çağdaş kütüphanecilik anlayışına uygun bir ilçe halk kütüphanesi yapılacaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu