İlçe Haberleri

“Bandırma’nın Kurtuluşu Türkiye’nin Kurtuluşudur”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Bandırma’nın kurtuluşunun 95. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı

Kırcı, açıklamasında Bandırma’nın, hem bölgesel hem de stratejik konumu nedeniyle İtilaf Devletlerinin dikkatinden kaçmadığını, ilçenin Mondros sonrası işgal edildiğini hatırlattı. “Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin selameti için canını gözünü kırpmadan verebilen yiğitlerin diyarı olan Bandırma’yı derin bir üzüntü kaplamıştır. Büyük Taarruzdan itibaren muzaffer ordumuzun birer birer işgalden kurtardığı vatan topraklarının haberleri şehirde yayıldıkça iki yıldır işgalin acısını yaşayan halkımızda sevinç doruğa çıkmıştır. 17 Eylül 1922’de Bandırma kurtarılmış, takip eden gün içerisinde Edincik ve Erdek kurtarıldı” dedi.

17 -18 Eylüllerin, sıradan günler olmadığını, o günleri düşündükçe, Bandırmalı olmanın verdiği onurun daha da tazelendiğini dile getiren Kırcı, açıklamasında “Bandırma’nın kurtuluşu Türkiye’nin kurtuluşudur, burası Milli Mücadelemizin son kurşununun atıldığı mukaddes bir vatan toprağıdır. Ayın ve yıldızın buluştuğu Ayyıldız Tepemiz o günlerin en açık şahidi olarak karşımızdadır, tüm heybetiyle bizleri selamlamaktadır. Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla başlayan çetin mücadelenin son şehitleri burada yatmaktadır. Yarbay Hüseyin Vecihibey, Binbaşı Süleyman Bey ve 80 Mehmetçiğimiz gibi daha nice şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklar o gün olduğu gibi bugün de emin ellerdedir. En son 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında kenetlendiğimiz gibi ülkemize karşı yapılan tüm kirli saldırıların karşısında dimdik duracağız. Kurtuluşundan 95 yıl sonra hem ülkemizi hem de Bandırmamızı daha da mamur hale getirmek için çalışmaktayız. Bugünlerimizi borçlu olduğumuz kahraman ve fedakâr atalarımıza olan şükranımızı ve bağlılığımızı 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru hızla koşarak kanıtlamaktayız. Cenab-ı Allah bizlere mavi göklerin kızıl süsü olan ay yıldızlı al bayrağımızın altında daha nice kurtuluş günleri kutlamayı nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle Bandırmamızın 95. kurtuluş bayramını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” görüşlerine yer verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu