Gündem

BARO “KAYABAY” DEDİ

Baro seçimi geçtiğimiz haftasonu yapıldı. Balıkesir Barosu teklisteyle seçime giren Erol Kayabay ile devam dedi.

Baro Başkanı Erol Kayabay 2yıllık görev süresi içinde mesleğimizin bize düsturu olan herkes için adalet ve adalet içinde avukat anlayışının toplumun herkesiminde benimsenmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

TEK LİSTEYLE GİRDİ AVUKATLAR YENİDEN KAYABAY DEDİ

Bin 80 üyesiyle Türkiye’nin en kalabalık baroları arasında gösterilen Balıkesir Barosu’nun Olağan Genel Kurulu yapıldı. İlk toplantısı 6-7 Ekim tarihinde çoğunluk sağlanmadığı için ertelenen kurulda geçtiğimiz haftasonu ikinci toplantı gerçekleşti. Balıkesir Barosunun konferans salonunda gerçekleşen kurulda iki dönem başkanlık görev süresi yapan mevcut Başkan Av. Erol Kayabay’ yeniden aday oldu ve tek liste ile seçime girdi. Baro Konferans Salonu’nda gerçekleşen kurula AK Parti Milletvekili Adil Çelik, Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Baro eski başkanları ve avukatlar katıldı.

BARO 2 DÖNEM BOYUNCA NE YAPTI?

Baro Başkanı Kayabay yaptığı konuşmada“İki yılda bir yapılan baro seçimlerinin arasına, biri anayasa referandumu, biri de erken seçim olmak üzere, iki seçimin girdiği süreçte sözümüzü ve çalışmalarımızı hiç kesmedik. İki yıla yaklaşan görev süremiz içerisinde; yaşadığımız, emek harcadığımız, uğruna kilometreler arşınladığımız her ne varsa, aslında mesleğimizin bizce düsturu olan ‘Herkes için adalet, adalet için avukat’ anlayışının toplumun her kesimince benimsenmesi gerekliliği içindir. Aslında savunmasının kutsallığını hepimiz biliyoruz. Bizler Balıkesir Barosu olarak Artvin’den Adana’ya, Mersin’den Soma’ya memleketin her köşesinde daha derin bir duyguyla hissettik bunu. Tarsus’ta bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüz edilerek vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın hak mücadelesinde müdahildik. Ankara Gar Davası’nda Ankara’da, Kayseri’de şehitlerimize son görevlerimizin başındaydık. Aladağ’daki yurt yangınında can veren evlatlarımızın peşinde Adana’daydık” dedi. Geçirilen 2 dönemde yaptıklarını anlattı.

KAYABAY “DİK BİR DURUŞ SERGİLENDİ”

Kayabay, “Göreve geldikten sonra; OHAL ve KHK’ların anayasa hükmü gibi değerlendirildiğini, hukuk devletinin dayandığı güçlerden olan yargı bağımsızlığının çok büyük yaralar aldığı, baroların da tasfiye edilmek istendiği bir sürecin içinde olduklarını belirtti. Kayabay, “ Bizler tarihi süreçte sıkıyönetimler, devlet güvenlik mahkemeleri, özel yetkili mahkemeler, OHAL ve KHK sürecinde aldığımız derslerle hukuk ışığının toplumun her kesimi tarafından takip edilmesi gerekliliğini her fırsatta dile getirdik. Mesleğin onuruna yakışır şekilde Balıkesir Barosu olarak insan haklarının ihlal edildiği her mecrada arkadaşlarımızla beraber dik duruş sergiledik” dedi.Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu